Освен за скоро регистрираните сайтове, предлагащи големи отстъпки, потребителите на

...
Освен за скоро регистрираните сайтове, предлагащи големи отстъпки, потребителите на
Коментари Харесай

Аларма! Черен Петък Наближава, Но Измамниците Не Спят! Пазете Се От Тези Схеми!

Освен за скоро записаните уеб сайтове, предлагащи огромни отстъпки, потребителите на онлайн търговията би трябвало да внимават и за уеб сайтове, които продават имитации (т.нар. реплики) на международно известни предпазени търговски марки на дрехи, устройства, екипировка за зимните и други спортове и така нататък

" Кухите " уеб сайтове, които съставляват една " гола " интернет страница /липсва действителен търговец, склад, дейност/, която е рекламирана на доста места, имат много пай живот - за към месец, два. През този интервал за този тип страници киберпрестъпниците основават необятна рекламна акция - посредством банери в други уеб сайтове и реклами в обществени медии. Във фалшив уеб страницата нормално за високите отстъпки постоянно има поле с разяснение, че ниските цени се дължат на дългия интервал на доставка - над 40-50 дни. С това разяснение киберпрестъпниците вкарват в подвеждане и успокояват жертвите си. По този метод, откакто " кухата " страница събере финансовите средства от осъществените към нея " покупки " и рекламната й акция завърши, страницата бива изтрита и повече не може да бъде открита. Седмици по-късно пазарувалите в нея стартират да чакат приемането на " закупените " артикули и когато те не бъдат доставени схващат, че са станали жертва.

По статистика на профилирания отдел " Киберпрестъпност " при ГДБОП броят на лъжливите уеб сайтове нараства над 10 пъти преди огромни празници, каквито са и идните.

Финансовите средства за мнимите покупки на жертвите нормално постъпват в банкови сметки в Китай и други континенти, което мощно затруднява тяхното възобновяване. В тази връзка, от ГДБОП поучават, откакто бъде осъществена покупка, клиентите да ревизират къде тъкмо са получени техните средства и в случай че се усъмнят, да изискат канселиране на финансовата транзакция в рационалните за това периоди.

Фалшивите страници се построяват на няколко езика, както за по-висока меродавност, по този начин и за разширение обсега и размера на незаконната активност.
Tags: ОЩЕ СКАНДАЛИИНТРИГИЛЮТИ ЧУШКИАФЕРИ
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР