Освен за политическото си оцеляване, Борисов се бори ГЕРБ и

...
Освен за политическото си оцеляване, Борисов се бори ГЕРБ и
Коментари Харесай

Манолова: ГЕРБ и ДПС искат да сложат ръка върху 30 млрд. лв. |

Освен за политическото си оцеляване, Борисов се бори ГЕРБ и Движение за права и свободи да сложат ръка върху 30 милиарда лева от Фонда за възобновяване и резистентност. Планът за възобновяване и резистентност на България обрича страна ни на устойчиви беднотия и корупция. В него са заложени само стиропор, асфалт и увеличение на администрацията – това, от което могат да пренасочват пари.

Това съобщи ръководителят на Гражданската платформа „ Изправи се.БГ " Мая Манолова в „ Алтернативата " по TV1.

Първото решение, което от „ Изправи се.БГ " ще внесем в идващия парламент, е план на решение за проверка. Ще създадем проверка, от която ще обявим резултатите. Само за предходната година държавната „ Автомагистрали " е получила 4 милиарда лева за пътища. Държавното сдружение „ Монтажи " получи 500 млн. лева за ремонт на язовири, само че не е ясно какво се случи с тези пари, както и с 1 милиарда лева за държавния ВиК-холдинг. Ревизията ще стигне и до Столична община, добави Манолова.

Истински скърбя Фандъкова. И Борисов, и тя, и хората дълго време във властта губят действителна самокритика за живота на хората. Жалко е незаконното безгрижие и убийството на 16-годишно дете, за което никой не поема отговорност. Всички сме наясно, че корупцията с тези павилиони е повсеместна, сподели още ръководителят на „ Изправи се.БГ ".

Корупцията и задкулисието в София не престават да плячкосват средствата на Столична община. Фандъкова ще свърши като Борисов – от един харесван и обичан кмет ще залепи върху себе си позора на корупцията и бягството от отговорност на човек, който е подготвен да жертва всеки един от екипа си – районни кметове или архитекти, с цел да оцелее, акцентира тя и съобщи, че нещата в София не престават постарому.

Всичко, което Фандъкова обещаваше – гласност, бистрота, групово взимане на решения, надзор, ремонт на улиците, прекъсване на презастрояването, повече зелени площи, детски градини, чист въздух, не се случи. В рамките на десетина дни протече метростанция Хаджи Димитър и се разместиха релсите, пропаднаха тротоарите до метростанция Медицинска академия. Днес с екипа ми снимахме наводнените релси на метрото при Софийския университет. Дъждовете са най-големите трудности пред столичната администрация. Митът за ГЕРБ строителя в София се развенча, съобщи още Манолова.

На въпрос за листите за идните парламентарни избори тя съобщи, че сега се събират и разискват оферти. Пред скоби е приемането на целите на „ Изправи се.БГ ", измежду които увеличение на приходите на българските жители, поддръжка за бизнеса, правосъдна промяна и зелени дела, безапелационна бе Манолова.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР