Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и

...
Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и
Коментари Харесай

Седмицата в абсурди

Освен значимите и съществени вести, всеки ден по света и у нас се случват впечатляващи парадокси. Actualno.com събра неуместните вести от миналата седмица, тъй като иронията и сарказмът са част от живота ни и около тях се прокрадват доста значими събития, заслужаващи внимание. Абсурдите са значими, тъй като откакто им се удивим и посмеем от сърце, разбираме каква смяна ни е нужна, с цел да живеем по-добре.
В последователен порядък, седмицата в парадокси наподобява по този начин:

МАСОВ БОЙ С НОЖОВЕ, БУТИЛКИ И ЮТИИ МЕЖДУ БЪЛГАРИ В ГЪРЦИЯ
Българи са провокирали всеобщо сборичкване в Траганос, Западен Пелопонес. Участвалите в багра били повече от 15 души, като в мелето са употребявани ножове, счупени бутилки и даже ютии.
Коментар на Actualno.com : Само българският грубиянски талант може да дефинира ютията като хладно оръжие.

АНГАЖИМЕНТЪТ НА БЪЛГАРИЯ ДА съдебна експертиза БОРИ С МРЪСНИЯ ВЪЗДУХ - 0,82%
Въпреки необятно заявената " битка " на държавното управление с мръсния въздух се оказва, че България не може да усвои съвсем никакви европейски средства, ориентирани към подобряването на околната среда. Справка сподели, че страната ни е усвоила тъкмо 0,82% от парите, планувани за справяне с казуса с мръсния въздух по стратегия " Околна среда ".
Коментар на Actualno.com : Не усвояваме пари не от несръчност, просто нямаме потребност. Въздухът е леко замърсен за напълно малко зимата, не си заслужава цялата бумащина.
СПОРЕД ДАННИ НА ГДБОП: ТЪРСИМ КОРУПЦИЯ, НО НЕ Я НАМИРАМЕ
Корумпирани държавни чиновници в България няма - или най-малко министерствата не намират такива измежду чиновниците си. Такава наподобява картината, най-малко в случай че съдим по думите на началника на ГДБОП Ивайло Спиридонов, съгласно който инспекторатите, чиято задача са точно инспекции за това по какъв начин се извършват служебните отговорности, не са подали нито един сигнал за корупция до службите.
Коментар на Actualno.com : Сега към този момент могат да спрат долните спекулации, че ни липсва воля за битка с корупцията. Ние воля си имаме, просто липсва корупция.
НАЙ-МЛАДИЯТ ИГУМЕН У НАС ХВАНАТ ДА КАРА ПИЯН И БЕЗ КНИЖКА
Най-младият свещеник в България - заловен да кара пийнал, с близо 3 промила алкохол в кръвта. Това се е случило на точно на Гергьовден. Отчето даже се оказал недееспособен, тъй като в никакъв случай не е имал шофьорска брошура.
Коментар на Actualno.com : Какъв е казусът? Сред 10-те божи заповеди няма " Не карай пийнал и без брошура ".

БИЗНЕСЪТ ПРЕДЛАГА ВИСШЕТО ОБРАЗОВАНИЕ ДА Е БЕЗПЛАТНО, НО ЗАВЪРШИЛИТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА РАБОТЯТ В БЪЛГАРИЯ
Бизнесът предлага висшето обучение да е гратис, а приключилите наложително да работят несъмнено време в България, към 5 години да вземем за пример.
Коментар на Actualno.com : Българският бизнес постоянно има хрумвания, които се осъществят със 100% държавни пари и 0% негово изпитание. Следващото предложение - страната да направи образованието гратис, а по-късно завършващите да работят за бизнеса - още веднъж гратис.
СИГНАЛ ЗА ЗЛОУПОТРЕБА НА ПРОКУРАТУРАТА С ИВАНЧЕВА ОТИДЕ ЗА РАЗСЛЕДВАНЕ В ПРОКУРАТУРАТА
Сигнал на Гражданско придвижване БОЕЦ до Инспектората на Висш съдебен съвет (ИВСС) по отношение на евентуално превишаване на пълномощия от страна на прокуратурата беше трансфериран от ИВСС на... прокуратурата!
Коментар на Actualno.com : Нищо, че на нас не ни наподобява по този начин, сигурно има някаква логичност. В края на краищата, по кое време се е случвало съдът и прокуратурата да взимат нелогични и неуместни решения?
ДЕЛОТО " КТБ ": 5000 СТРАНИЦИ ОТ ОБВИНЕНИЕТО ЩЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ИЗЧЕТЕНИ НА ГЛАС
Делото за банкрута на Корпоративна комерсиална банка (КТБ) стартира всъщност. В началото Специализираният углавен съд почете настояването на юристите целият диспозитив на обвинителния акт да бъде изчетен. Става въпрос за към 5000 страници. Прокурорите пък оповестиха, че това се употребява за закъснение на делото.
Коментар на Actualno.com : Като свършат, да прочетат в оригинал " Престъпление и наказване ". През това време - всички гледат " Дързост и хубост ", така и така я караме единствено на сапунки.

СЪДИИТЕ НЕ ИСКАТ ЕВРОПЕЙСКА ПРОВЕРКА НА СЪДИЛИЩАТА
Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС) ще изиска от държавното управление да изтегли настояването си за функционален разбор на Върховния административен съд и останалите административни съдилища.
Коментар на Actualno.com : Как се изненадахме просто...
ПРОКУРАТУРАТА НЕ ПОЖЕЛА ДА СМЯТА КОЛКО ВРЕМЕ ЩЕ съдебна експертиза ЧЕТЕ ОБВИНИТЕЛНИЯ АКТ ЗА КТБ
Не съм експерт, с цел да върша такива калкулации. Мисля, че ще завърши доста по-бързо. Това разяснява ръководителят на Специализираната прокуратура Иван Гешев, откакто му беше посочено, че поради вчерашното съвещание четенето на резюмето на обвинителния акт ще отнеме 500 часа! Това развиване беше планувано от икономиста Георги Готев още преди към година.
Коментар на Actualno.com : За толкоз далечно бъдеще, в действителност, няма потребност да бъдат правени сметки. Доживелите края на делото ще обобщят резултатите.
СЪДЪТ ИСКА ОТ ГЛАВНИЯ АРХИТЕКТ НА СОФИЯ ДА НАРУШИ ЗАКОНА, ЗА ДА ПУСНЕ НЕБОСТЪРГАЧ В " СТРЕЛБИЩЕ "
Може да се случи единствено в България – по този начин в резюме наподобява към този момент доста известния строителен проблем в квартал " Стрелбище ". Там, на ъгъла на булевардите " България " и " Петко Тодоров ", на метри от Третия лъч на метрото, строителната компания НИКМИ желае да построи 44-етажен мастодонт – там, където до момента имаше квартална градинка. Главният проектант обаче не дава позволение за Подробен организационен проект (ПУП) на компанията, въпреки Върховният административен съд (ВАС) да го задължава да го стори и към този момент на два пъти да му постанова санкции. Защо – по думите на Здравков пред Actualno.com повода е, че в случай че той съблюдава решението на съда, ще наруши куп други правила.
Коментар на Actualno.com : А Висш съдебен съвет не ще да се прави функционален разбор на Върховен административен съд, да напомним...
ПОЧТИ ТРИ МЕСЕЦА ПОЛИЦАИТЕ В БЪЛГАРИЯ СА ИЗДАВАЛИ НЕЗАКОННИ АДМИНИСТРАТИВНИ АКТОВЕ?
Служебните полицейски карти, с които служителите на реда в България се легитимират като законни представители на Министерство на вътрешните работи, са от дълго време изтекли. Това твърди в собствен спонтанен репортаж Михаил Душев. Проверка на Actualno.com обаче сподели, че има специфична директива, издадена по въпроса, с която срокът за прилагане на холограмните стикери, показващи валидността на картите, се усилва до 30 юни, 2018 година. Само че решението, с което се удължава срокът, е взето два месеца и половина откакто е изтекла предходната годност на стикерите.
Коментар на Actualno.com : България е първата страна в света, която даже на документи няма полиция!

СХЕМАТА ЗА ТОЧЕНЕ НА НЗОК В ПЛОВДИВ - НЯМА КАК ДА Е БЕЗ ВЪТРЕШЕН ЧОВЕК, ТВЪРДИ СПЕЦИАЛИСТ
Как по този начин се дублират имена – няма по какъв начин външен човек да знае, че има подобен пробив в софтуера на НЗОК. Схемата подсказва присъединяване на вътрешен човек, на централно равнище. Това съобщи Николай Костов, който е притежател на веригата аптеки " Ремедиум " в коментар по случая с РЗОК - Пловдив, където гръмна скандал с източване на Касата посредством фиктивни аптеки.
Коментар на Actualno.com : Колко докачливи хора има, когато крадем милиони...
Министерство на вътрешните работи МИНИСТЪРЪТ ЗА ЗНАКОВИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ: НЕ Е ВАЖНО ГУБИМ ЛИ, ВАЖНОТО Е ДА съдебна експертиза СТАРАЕМ
Търсим ги – по този начин вътрешният министър Валентин Радев отговори на въпрос какво се случва с избягалите преди над един месец от Софийския централен затвор двама рецидивисти Владимир Колев и Радослав Пелов, с убийството на предприемача Петър Христов. То е като на футболен мач – не е значимо губим ли, значимото е да се стараем, а виждам, че се стараем, уточни Министерство на вътрешните работи министърът.
Коментар на Actualno.com : Новият лозунг на Министерство на вътрешните работи е като за Олимпиада - присъединяване е задоволително!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР