Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и

...
Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и
Коментари Харесай

Седмицата в абсурди

Освен значимите и съществени вести, всеки ден по света и у нас се случват впечатляващи парадокси. Actualno.com събра неуместните вести от миналата седмица, тъй като иронията и сарказмът са част от живота ни и около тях се прокрадват доста значими събития, заслужаващи внимание. Абсурдите са значими, тъй като откакто им се удивим и посмеем от сърце, разбираме каква смяна ни е нужна, с цел да живеем по-добре.
В последователен порядък, седмицата в парадокси наподобява по този начин:

БЪЛГАРИЯ ИЗУМЯВА СЪС СРОКОВЕТЕ ЗА БИЗНЕСА - 9 МЕСЕЦА ДА съдебна експертиза ПУСНЕ ТОК
България продължава да изумява с безумно дългите и тромави процедури, свързани с правенето на бизнес. Зашеметяващите 269 дни или към девет месеца приблизително са нужни на една компания, с цел да се " върже " към електроразпределителната мрежа у нас.
Коментар на Actualno.com: Правилно! Търпението е съществена бизнес полезност и единствено на най-упоритите би трябвало де се дава зелена светлина.
ЗАМ.-ЗДРАВЕН МИНИСТЪР ОПИСА ЕДНО КЪМ ЕДНО КАК съдебна експертиза ПРАВИ СХЕМА ЗА ТОЧЕНЕ НА ПАРИ
Бяха открити в действителност доста гадни нередности и нека прокуратурата го разнищи до дъно. Тези схеми не са толкоз комплицирани и хората, които вършат мошенгии в лечебните заведения, не са толкоз умни, че да не го разкрие един прокурор. Но съм песимистичен към наказателните ни институции. Това съобщи някогашният длъжностен министър на опазването на здравето и сегашен зам.-здравен министър доктор Мирослав Ненков в коментар за акцията на прокуратурата против " Пирогов " и още 6 лечебни заведения.
Коментар на Actualno.com: И ние сме скептични към наказателните ни институции.
БОРИСОВ ЗА АПИ: СЛАГАТЕ ИМ СВЕТЛООТРАЗЯВАЩИТЕ ЖИЛЕТКИ
Администрацията на АПИ – слагате им светлоотразяващите жилетки. Полицията – в случай че би трябвало, една част от нея поема контрола на пътищата и стоят до дупките, до момента в който не се запълнят. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов по време на оперативно съвещание на държавното управление.
Коментар на Actualno.com: Има и по-лесен вид - служителите скачат в дупките! Достатъчно доста и задоволително обемни са, с цел да ги запълнят!
СИДЕРОВ: ИЗБОРИТЕ В РУСИЯ СА ДОБЪР ПРИМЕР, МНОГО СТРАНИ МОГАТ ДА съдебна експертиза УЧАТ
Изборите в Русия са добър образец, от който доста страни могат да се учат. Това написа във водачът на " Атака " Волен Сидеров във Фейсбук.
Коментар на Actualno.com: За Сидеров, че се учи, сме уверени. Само нека и останалите политически водачи не стартират, че досегашните " почтени и транспарантни " избори ще ни се сторят детска игра.

ОТНОВО ЩЕ БРОИМ ВРАБЧЕТАТА В БЪЛГАРИЯ
За повторно от Българско сдружение за отбрана на птиците (БДЗП) провеждат броене на врабчетата в България.
Коментар на Actualno.com: Похвално! Това е един от най-големите проблеми на страната - че не знае какъв брой са врабчетата ѝ.
16 МЛРД. ЛВ. Е ИЗТОЧЕНОТО ПРЕЗ XXI ВЕК В БЪЛГАРИЯ Данък добавена стойност, ГОРАНОВ НЕ ЗНАЕЛ
Според публични данни сред 2000 и 2017 година страната не е съумяла да събере Данък добавена стойност в размер на 16 милиарда лева Любопитното в тази ситуация е, че от цивилен придвижване " Боец " са се обърнали по ЗДОИ към Министерството на финансите, откъдето обаче са оповестили, че не разполагат с информация по тематиката.
Коментар на Actualno.com: Поредната провокация към страната. В последна сметка, на всеки се случва да изгуби нещо - я ключове, я портфейл, я Данък добавена стойност за милиарди... Човешко е!
ХАСАН АЗИС: НОРМАЛНО Е КЪРДЖАЛИ ДА Е В ДУШАТА НА ЕРДОГАН
Приемам обикновено президентът на Турция Ердоган да споделя, че Кърджали е останал в душата му. За мен като кмет на Кърждали не бих споделил нищо друго, с изключение на да погледна от хубавата страна на въпроса и да кажа, че това е плод на едно доста мощно усещане от визитата му в Кърджали. Това съобщи кметът на града Хасан Азис.
Коментар на Actualno.com: Нормално е и някои хора да НЕ СА български кметове, само че уви.

В ШВЕЦИЯ ЩЕ съдебна експертиза ИСКА " ИЗРАЗЕНО " СЪГЛАСИЕ ЗА СЕКС
Шведското държавно управление се надява да бъде признат закона " За единодушие за секс ", тъй че от 1 юли тази година влизането в интимна връзка без единодушие да се смята за нелегално.
Коментар на Actualno.com: Изисквани документи: Нотариално удостоверен контракт, двустранен протокол, пълномощие, акт за раждане, удостоверение за съдимост и нотариален акт на жилището. Който има офшорна сметка - да дава паролата!
ДЪРЖАВАТА ОБМИСЛЯ ДА ПРЕКВАЛИФИЦИРА ПЕНСИОНЕРИТЕ, ЗА ДА съдебна експертиза ВЪРНАТ НА ПАЗАРА НА ТРУДА
Социалното министерство има нова концепция - квалификационни курсове за пенсионери, в които възрастните хора да натрупат нови познания, с цел да могат да се върнат на пазара на труда.
Коментар на Actualno.com: Поредната добра концепция. В последна сметка, умерено може да се работи до 80 - 90-годишна възраст, няма потребност от тежащи на бюджета лигавщини като пенсиониране.

ЛИЧНИТЕ ДАННИ НА ВСЕКИ БЪЛГАРИН СА ДОСТЪПНИ, ЦАЦАРОВ ПОДАВА ЖАЛБА ДО КЗЛД
Главният прокурор Сотир Цацаров ще подаде тъжба до Комисията за отбрана на персоналните данни (КЗЛД) поради ефирен репортаж, показващ лесния достъп до персонални данни на жителите. ЕГН елементарно може да бъде оголен за броени минути, в случай че търсещият знае единствено името и рождената дата на лицето, до чиито персонални данни желае да стигне.
Коментар на Actualno.com: Лични, персонални, какъв брой да са персонални данните... Както споделя министър председателят - " хакат ни непрестанно ", това е ситуацията - нахакано!
Национална агенция за приходите: НЕСЪБРАНИЯТ Данък добавена стойност ОТ 2000 Г. ДО 2017 Г. Е САМО 5,8 МЛРД. ЛВ.
Несъбраните вземания за интервала 2000 - 2017 година от Данък добавена стойност по ревизионни актове са в размер на 5,8 милиарда лева Данни за 16 милиарда лв. несъбран Данък добавена стойност от 2000 до 2017 година не отговоря на действителността. Това оповестиха от Национална агенция за приходите.
Коментар на Actualno.com: Стига сме издребнявали, дано бъдем по-ларж. 5,8 милиарда са жълти стотинки, какъв брой му е да ги прежалим.
БОРИСОВ КАТО ГЕРОЙ НА АЛЕКО КОНСТАНТИНОВ В БРЮКСЕЛ
След като се срещна с ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск и представителите на ЕНП, министър председателят Бойко Борисов беседва единствено с български публицисти в Брюксел. И за следващ път водачът на ГЕРБ сподели безподобен жанр и то по няколко тематики.
Коментар на Actualno.com: Някои моменти в живота са непокътнати единствено и извънредно за гледане и не подлежат на друго пояснение, с изключение на строго здравно.

ДЕЛО ЗА ИЗМАМА ПРОДЪЛЖИ 17 ГОДИНИ, ПРЕКРАТИХА Гражданско отделение Пожарна охрана ДАВНОСТ
Дело за машинация в изключително огромни размери, представляваща изключително тежък случай, което е траяло 17 години, 7 месеца и 11 дни и е било прекъснато заради приключване на безспорната отминалост.
Коментар на Actualno.com: Делата в българския съд скоро ще стартират да надживяват хората, които ги водят.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР