Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и

...
Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и
Коментари Харесай

Седмицата в абсурди

Освен значимите и съществени вести, всеки ден по света и у нас се случват впечатляващи парадокси. Actualno.com събра неуместните вести от миналата седмица, тъй като иронията и сарказмът са част от живота ни и около тях се прокрадват доста значими събития, заслужаващи внимание. Абсурдите са значими, тъй като откакто им се удивим и посмеем от сърце, разбираме каква смяна ни е нужна, с цел да живеем по-добре.
В последователен порядък, седмицата в парадокси наподобява по този начин:

СИДЕРОВ ИСКА ПАРЛАМЕНТАРНА КОМИСИЯ ЗА ДЕЛОТО СРЕЩУ ЛЕВСКИ
Създаване на анкетна комисия в Народното събрание, която да обясни истината за така наречен правосъден развой против Васил Левски, на който той е наказан на гибел от османската власт за престъпно закононарушение, което не е направил. Това изиска водачът на " Атака " Волен Сидеров.
Коментар на Actualno.com: Дори в деня, в който означаваме трагичната крах на Апостола, политическият " хайлайф " не пропусна да използва името му и не видя нищо срамно в това да ни занимава с нелепостите си.
НАЙ-ДЪЛГОТО ДЕЛО У НАС - НАД 19 ГОДИНИ, ЗА ДВОРНО МЯСТО
Дело за благосъстоятелност на дворно място от 890 кв. м, намиращо се в софийското с. Волуяк, траяло 19 години, 1 месец и 27 дни, е най-продължителното произвеждане, открито от Инспектората към Висш съдебен съвет.
Коментар на Actualno.com: Не е неприятно. Да се знае, че българската правосъдна система е единствено за най-издръжливите и най-дълголетните.

Народоосвободителна въстаническа армия ОПАСНОСТ ЗА СОФИЯ - ГЪСТО СТРОИТЕЛСТВО, ПРИ ТОВА ПРИ УЧЕБНИЯ РЕАКТОР НА Българска академия на науките
Никой не е наясно какво се случва с измененията в Закона за устройството и застрояване на София. Иска се да вземем за пример да се заграби територията на Българска академия на науките, да се строи там, където е образователният нуклеарен реактор - планувано е високо застрояване – въпросът е в интерес на КОЙ, не е на жителите? Не може да няма публично разискване, да няма планувани наложителни отстояния и параметри при градежи. Притеснява ме гъстото строителство. Това съобщи кметицата на " Младост " Десислава Иванчева, която акцентира, че не има вяра на основния проектант Здравко Здравков и обясненията му за законовите промени.
Коментар на Actualno.com: Стига спекулации - гъстото строителство е потребно за обществото, тъй като си ставаме по-близки и по-мили.
Министерство на вътрешните работи С ИДЕЯ ДА съдебна експертиза ПРЕДУПРЕЖДАВА ЗА ТЕЛЕФОННИТЕ ИЗМАМИ ВЪВ ФАКТУРИТЕ ЗА ТОК
На фактурите, които потребителите получават за ежемесечното си ползване на ток, да бъди изписан къс текст, който да предизвестява за телефонните измами. Тази концепция лансираха от Министерство на вътрешните работи.
Коментар на Actualno.com: Отсега предричаме замайващ триумф на самодейността. Ефектът и обсегът ще са големи, тъй като всяка себеуважаваща се баба първо си прочита фактурата за ток от горната страна до долу, и по-късно отива да я заплаща (ако може).

БЕЗ ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ И ЗА РЕМОНТИТЕ НА ОГРАДАТА Пожарна охрана ГРАНИЦАТА
Ремонтите и поддръжката на оградата на границата ще става без публични поръчки. Това плануват промени в Закона за публичните поръчки, импортирани от ръководителя на правната комисия Данаил Кирилов от ГЕРБ и Християн Митев от " Обединени патриоти ".
Коментар на Actualno.com: Обществените поръчки са досадни процедури, доста ясно, че може и без тях.
ЗЛАТНИ И СРЕБЪРНИ НАКИТИ В БЕЛЬОТО НА РУМЪНКА ОТКРИХА НА Граничен контролно-пропусквателен пункт ЛЕСОВО
718 грама недекларирани златни и сребърни украшения откриха в бельото, облеклата и дамската чанта на румънска гражданка митническите и гранични чиновници на Граничен контролно-пропусквателен пункт Лесово.
Коментар на Actualno.com: Човек и на най-тайното си място към този момент не може да разчита...

ПРЕДЛАГАТ 17-ГОДИШНИТЕ ДА МОГАТ ДА ШОФИРАТ БЕЗ КНИЖКА
Министерството на превоза и Министерство на вътрешните работи стартират нова концепция - водачите без брошура да излязат на пътя. Целта е кандидат-водачите да натрупат повече часове зад кормилото, преди да получат удостоверение за ръководство. Така, в случай че предлагането се одобри, още на 17 години шофирането ще е позволено.
Коментар на Actualno.com: Изумителна логичност - вместо да измислим по какъв начин да понижим броя на неадекватниците на пътя, ние се чудим по какъв начин да ги увеличим. Скоро - право на шофиране от детската градина!
ПУСКАТ ПРЕДСРОЧНО БИЗНЕСМЕНА, КОЙТО ПРЕГАЗИ ШЕСТГОДИШНО ДЕТЕ
Пускат предварително предприемача Цветан Пъков, който през 2015 година прегази с автомобила си шестгодишния Петьо в Панагюрище. Майката на убития Петьо твърди, че през тези 3,5 години, до момента в който е трябвало да бъде в пандиза, Цветан Пъков постоянно се разхождал в Панагюрище.

Коментар на Actualno.com: Една от най-безполезните институции у нас - съдът, още веднъж удостовери нищожния си темперамент.

БЪЛГАРИЯ Е НА 4-ТО МЯСТО Пожарна охрана БРОЙ УМИШЛЕНИ УБИЙСТВА В Европейски Съюз
Страната ни е на четвърто място в Европейския съюз в злокобната статистика за умишлените убийства. По данни на " Евростат " коефициентът на страната ни е 1,8 на 100. Първите три места в класацията са на Литва, Латвия и Естония.
Коментар на Actualno.com: Пак ли четвърто място, беее - все сме четвърти, единствено в корупцията - не.
Топлоелектрическа централа " БОБОВ ДОЛ " ИЗТОЧВАЛ НЕЗАКОННО ЯЗОВИР, СЪДЪТ Гражданско отделение ГЛОБИ С 500 ЛВ.
Районен съд-Дупница удостовери наказателно разпореждане, наложено на Топлоелектрическа централа " Бобов дол " от Басейнова дирекция в размер на 500 лева, за нелегално източване на язовир Дяково. ТЕЦ-ът платил такси за 267 840 м3, само че незаконно източил още 415 138 куб. метра.
Коментар на Actualno.com: Напълно споделяме мнението на българския съд и институции, че внушителната санкция от 500 лева е задоволително респектираща.

Скандалът с поисканите още 133 млн. лв. от шефа на НЗОК проф. Камен Плочев. Този скандал, несъмнено, печели палмата на най-нахален отдавна насам - тъкмо както моделът на ръководство на здравната система.
Оставката на енергийния министър Теменужка Петкова поради договорката за ЧЕЗ. Хмм - теменужките не цъфтяха ли през различен сезон?



Етикети:
Предишна Случайна вест Следваща ОЩЕ ОТ Общество  Апелативният съд удостовери оправдателната присъда на Алексей Петров Апелативният съд удостовери оправдателната присъда на Алексей Петров  Блокираха столичното метро, с цел да се повози сръбският президент Блокираха столичното метро, с цел да се повози сръбският президент  Управителят на Здравната каса проф. Камен Плочев е в болница Управителят на Здравната каса проф. Камен Плочев е в болница  Топлоелектрическа централа Топлоелектрическа централа " Бобов дол " източвал нелегално язовир, съдът го санкции с 500 лева  АПИ: От 25 февруари се чакат снеговалежи, водачите да бъдат подготвени АПИ: От 25 февруари се чакат снеговалежи, водачите да бъдат подготвени Интервю Още Смолян и още 9 града откриват хранителна банка за небогати
Фондация " Ако си дал " открива хранителна банка в Смолян и в...
Оцелял в Сирия съветски наемник: Съществуваме, с цел да може да отхвърлят Теодор Ушев: Изкуството би трябвало да има резултата на граната " Молотов " Миналото на Путин - ужасното детство ли го е трансформирало в нечовечен Кметът на Монтана: " Горещите картофи " от 7 държавни управления и 9 парла коментара 0 Коментара Кафене добави коментар добави коментар Име: Всички Мъж Жена Защита: Избери типаж  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Избери страст  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Стари аватари  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Вашият коментар Затвори Коментирай
Екипът на actualno.com ви благодари, че употребявате кирилица за вашите мнения. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и персонални нападки, или обиди на расова, полова, етническа или верска основа, той ще бъде заличен от модератора на уеб страницата.
Най-стари Най-нови Най- Най- НАЙ-СПОДЕЛЯНИ  missing image Дадоха 4 месеца пролонгация на бензиностанц...
Четири месеца пролонгация ще получат бензиностанциите, с цел да подменят касовите си апарати. Бюджетната парламентарна комисия дефинитивно о...
Шофьорската брошура ще се лишава при три на... Зам.-директорът на УНИЦЕФ подаде оставка з... Иран съблюдава нуклеарното съглашение, увери М... Четири пъти са се нараснали болните от мор... НАЙ-ЧЕТЕНИ  missing image Прогноза за времето - 23 февруари (петък...
Разкъсвания на облачността през днешния ден ще има над Югозападна България. Вятърът ще бъде слаб, от изток-североизток. Минималните температури ще...
Теменужка Петкова подава оставка Делян Добрев за продажбата на ЧЕЗ: Стори м... Новините: Най-важното за деня, 22 февруари Борисов: Посъветвах Петкова да подава ос... НАЙ-КОМЕНТИРАНИ  missing image Столтенберг: Русия се меси във вътрешнит...
Имаме информация, че Русия се пробва да се меси във вътрешните работи на страните от Западните Балкани. Това съобщи генералният секрет...
И Словакия отхвърля да ратифицира Истанбулс... Много обичам някогашни комунисти от Министерство на вътрешните работи да раз... В София Вучич даде обещание да се погрижи за бълга... Съединени американски щати местят посолството си в Йерусалим през...  www.expert.bg  Оборотите при пощенските и куриерски услуги регистрираха растеж Оборотите при пощенските и куриерски усл...  Марешки: Ако оставката на Петкова бъде призната, значи има подозрение за задкулисие Марешки: Ако оставката на Петкова бъде п...  Шефът на Шефът на " Енерго-про " упрекна ЧЕЗ в непро...  Индия минава напълно на LED осветяване Индия минава напълно на LED осветяване  www.iwoman.bg  Рейчъл Макадамс е бременна Рейчъл Макадамс е бременна  Най-срамните моменти в секса Най-срамните моменти в секса  3 сигурни метода да задържиш интереса му 3 сигурни метода да задържиш интереса му  Алекс Богданска разкри по какъв начин се е трансформирала след брака Алекс Богданска разкри по какъв начин се е трансформирал...  http://www.sportlive.bg  Звезда на Манчестър Юнайтед смени бутонките с кънки и стик (ВИДЕО) Звезда на Манчестър Юнайтед смени бутонк...  Българин направи страховит дебют в най-силното хокейно състезание в света (ВИДЕО) Българин направи страховит дебют в най-с...  Само един от новите не попадна в групата на Левски за мача със Септември Само един от новите не попадна в групата...  ЦСКА стъпи изкривено против Черно море на ЦСКА стъпи изкривено против Черно море на "... Интервю Още Смолян и още 9 града откриват хранителна банка за небогати
Фондация " Ако си дал " открива хранителна банка в Смолян и в...
Оцелял в Сирия съветски наемник: Съществуваме, с цел да може да отхвърлят Теодор Ушев: Изкуството би трябвало да има резултата на граната " Молотов " Миналото на Путин - ужасното детство ли го е трансформирало в нечовечен Кметът на Монтана: " Горещите картофи " от 7 държавни управления и 9 парла Нови Най-четени Най-коментирани Седмицата в парадокси (19 - 23 февруари)... 15 0 Таско Ерменков получил неизвестен сигнал за договорката за ЧЕЗ... 94 0 Румъния още веднъж залята от митинги в отбрана на шефка на антикорупционна... 168 1 Съединени американски щати местят посолството си в Йерусалим през май... 150 7 Българска академия на науките ще отговори публично на рецензиите към отчета за " Белене "... 114 0

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР