Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и

...
Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и
Коментари Харесай

Седмицата в абсурди

Освен значимите и съществени вести, всеки ден по света и у нас се случват впечатляващи парадокси, когато би трябвало да бъдем в действителност доста съществени. Actualno.com събра неуместните вести от миналата седмица, тъй като иронията и сарказмът са част от живота ни и около тях се прокрадват доста значими събития, заслужаващи внимание. Абсурдите са значими, тъй като откакто им се удивим и посмеем от сърце, разбираме каква смяна ни е нужна, с цел да живеем по-добре.
В последователен порядък, седмицата в парадокси наподобява по този начин:

ИЗВЕСТЕН РУСКИ ОПОЗИЦИОНЕР съдебна експертиза ОЗОВА В ЗАТВОРА МИНУТИ СЛЕД КАТО ИЗЛЕЖА ПРИСЪДА
Руският опозиционен политик Иля Яшин беше арестуван минути след освобождението му от пандиза в неделя, откакто излежа 10-дневна присъда за ролята си в неотдавнашната вълна от митинги в Москва.
Коментар на Actualno.com : Бавна реакция, приятели - за секунди би трябвало да се правят тези работи!

БАБХ НАМЕРИ ТРИВИАЛЕН НАЧИН ДА ОПРАВДАЕ МИЛИОНИ ЗАРАДИ АФРИКАНСКАТА ЧУМА
Става дума за милиони левове за загробването на избитите животни. Обществени поръчки са извършени по " бързата писта " - предоставени са непосредствено на изумените от епидемията огромни свинекомплекси поради форсмажорните условия и потребността от незабавни ограничения, изяснява организацията. Парадоксалното е, че БАБХ е оповестила " експресните " процедури, откакто загробването към този момент е почнало.
Коментар на Actualno.com : А българският народ откри метод да пусне на власт сегашните ръководещи - няколко пъти!

БЪЛГАРИЯ Е ЕДИНСТВЕНАТА ОТ Европейски Съюз, КОЯТО ВЛЕЗЕ В КЛАСАЦИЯ ЗА ЗАМЪРСЯВАНЕ СЪС СЕРЕН ДИОКСИД
Топлоелектрическа централа " Варна ", Топлоелектрическа централа " Бобов дол " и комплексът " Марица Изток " са главните " оръжия ", които класират България на 19-то място в класацията на Greenpeace за най-замърсяващи със серен диоксид (SO2).
Коментар на Actualno.com : Поредното чудесно достижение...

ГЕШЕВ ТАКА И НЕ ЖЕЛАЕ ДА КАЖЕ КАКВО ИМА ЖЕНА МУ И КАК съдебна експертиза Е СДОБИЛА С НЕГО
Декларацията на Гешев за спор на ползи е съвсем празна, въпреки че и от самата прокуратура потвърдиха за косвената връзка сред Гешев и основния очевидец по делото против някогашния кмет на столичния регион " Младост " Десислава Иванчева.
Коментар на Actualno.com : Няма метод, под чехъл е!

НЕНО ДИМОВ ТВЪРДИ, ЧЕ НЯМА ПРЕВИШАВАНЕ НА НОРМИТЕ НА ЗАМЪРСИТЕЛИТЕ НА ВЪЗДУХА
Димов означи, че " мобилните станции мерят избрани замърсители, а не всички. " Димността, която се вижда, или миризмата, която се усеща, не са обект на премерване. Не разполагаме с такава инсталация. Това са инцидентни случаи ", съобщи министърът.
Коментар на Actualno.com : И наглостта, нахалството, безочието и тъпотията не можеш да ги измериш, само че добре ги усещаш!

Национална агенция за приходите ОТНАСЯ ОГРОМНА ГЛОБА ЗА ТЕЧА НА ДАННИ, ТОЧНАТА СУМА ЯСНА ДО ДНИ
Проверката на Комисията за отбрана на персоналните данни към този момент е завършила и в петък на Национална агенция за приходите ще бъде връчен актът за определяне на административно нарушаване.
Коментар на Actualno.com : Добре че няма ефикасни присъди, че като е ясно с чии пари ще се заплаща, тези, дето дават парите, щяха да лежат!

ТЕМЕНУЖКА ПЕТКОВА ГОВОРИ ДВУСМИСЛЕНО ЗА АЕЦ " БЕЛЕНЕ " - СИГУРНО ЛИ Е И КОЙ ПЛАЩА
Ще има ли смяна в изискванията за реализация на плана – т.е. да не заплаща повече страната (данъкоплатците) за „ Белене ”? Петкова повтори вчерашната си теза, че това зависи от Народното събрание. " Ще докладваме на българския парламент и това, което той вземе като решение, това ще се случи ", заключи Петкова.
Коментар на Actualno.com : Каквото имах да споделям, съм го споделил ТУК!
ТРЪМП ОТЛОЖИ СРЕЩА С ДАТСКИЯ ПРЕМИЕР, ЗАЩОТО ДАНИЯ НЕ ИСКА ДА МУ ПРОДАДЕ ГРЕНЛАНДИЯ
Гренландия е самостоятелен район в границите на Кралство Дания. От 1979 година Дания управлява външните работи, военните въпроси и конституционните въпроси на Гренландия, до момента в който Гренландия взема решение вътрешните си работи.
Коментар на Actualno.com : А какво ли му дава Путин, та мине не мине и приритва да се срещне с него?

ТРЪМП ОБЕЩА ДА ЗАСИЛИ ПРОВЕРКИТЕ НА ХОРА, КОИТО КУПУВАТ ОРЪЖИЕ
Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп се закани, че ще бъдат засилени инспекциите на престъпното и здравно минало на хора, които купуват оръжие, написа Ройтерс.
Коментар на Actualno.com: В самата вест няма парадокс. Той се корени в несъгласието на думите му с кардиналната му позиция, която е за узаконен пазар на оръжията. Разбира се, това се обуславя от свързаността му с оръжейната промишленост.
МЪЖЪТ, ИЗКЪРТИЛ " ПЕРКИТЕ " НА УЛ. " ГРАФ ИГНАТИЕВ ": ИСКАХ ДА СЪБУДЯ ТОВА ЗАСПАЛО ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО
" Това беше моята гражданска позиция, с която аз желаех да заявя, че някой нещо би трябвало да направи, с цел да разсъни това заспало гражданско общество, на което не му пука. Исках да предотвратя някой различен да пострада. " Това съобщи Александър Рогачев, който отмести ограничителите по Графа, предизвикали пострадвания на брачната половинка му.
Коментар на Actualno.com : Абсурдът е във всяко отношение. Формата на митинг наподобява единствено разследване, а по-абсурдна е повода за провокираното неодобрение.
ПРЕЗИДЕНТЪТ НА БРАЗИЛИЯ ОБВИНИ НПО-ТА ЗА ПОЖАРИТЕ В АМАЗОНИЯ

Горските пожари в Амазония са подпалени от неправителствени организации. Това разгласи президента на Бразилия Жаир Болсонаро, с което още повече ускори напрежението по тематиката, написа Агенция Франс Прес.
Коментар на Actualno.com : Болсонаро хвърли доста тежко обвиняване, граничещо с парадокса.
БАБХ: САМО СТОПАНИТЕ С ДО 5 ПРАСЕТА ЩЕ ПОЛУЧАТ ПАРИ ЗА ДЕЗИНФЕКЦИЯ
Кметовете на обитаемоте места, които попаднаха в 20-километровите санитарни зони към индустриалните свинеферми, разполагат с още 4 дни, с цел да изготвят описи на дребните стопани, подлежащи на подкрепяне с 300 лв..
Коментар на Actualno.com : Как ги изчислихте тъкмо до пет? Защо не до шест да вземем за пример?
РОДНИНИ НА ОСЪДЕН ДЕПУТАТ ОТ Движение за права и свободи СПЕЧЕЛИХА ОБЩЕСТВЕНА ПОРЪЧКА ЗА 9 МЛН.ЛВ
Поредната съмнителна социална поръчка е сключила държавната Национална компания " Железопътна инфраструктура " (НКЖИ). На 15 август тя е сключила контракт за над 9 млн. лева по търг за доставка на релси с сдружението " Юнайтед пропърти груп ". Фирмата не е известна, само че пък е обвързвана с известно лице - любимец на НКЖИ, разкрива Капитал.
Коментар на Actualno.com : Ех, тази фамилия Илиеви. Истински експерти по железопътна инфраструктура. Сигурно е закодирано в семето им.
ЖУРНАЛИСТ ПОСЪВЕТВА УКРАЙНА ДА съдебна експертиза ГОТВИ ЗА ВОЙНА С РУСИЯ
Украйна би трябвало да вземе ограничения за безболезнено преустановяване на всички връзки с Русия и да бъде подготвена за " оповестяване на война ". Това мнение изрази основният редактор на портала Цензор.нет Юрий Бутусов.
Коментар на Actualno.com : Когато русофобията извънредно повреди способността за рационално мислене се получава това.

БРАЗИЛИЯ НЯМА РЕСУРСИТЕ ДА съдебна експертиза БОРИ С ГОРСКИТЕ ПОЖАРИ В АМАЗОНСКАТА ДЖУНГЛА
Президентът на Бразилия Жаир Болсонаро призна, че държавното управление му няма запаси, с цел да се оправи с рекордния брой пожари в Амазонската джунгла. Той още веднъж повтори, че неправителствени организации са запалили пожарите съзнателно, само че сподели, че няма доказателства за изказванието си. Правителството е почнало следствие на аргументите за огъня.
Коментар на Actualno.com : Не се гаси туй, що не гасне. Освен да му удари една молитва Болсонаро и да впрегне НПО-тата и те да гасят.
СЪСЕДСКО ОТМЪЩЕНИЕ: МЪЖ И ЖЕНА НАРЯЗАХА ПЕЙКИ СЛЕД ЗАБЕЛЕЖКА
Двойка асеновградчани унищожиха обособено място за отдих в символ на възмездие поради направена забележка. Ситуацията се разиграла на 21.08.19 година към 21:30 ч. пред блок №1 в квартал " Изток " в Асеновград. Мъж и жена от същата жилищна постройка били видяни от съседи да унищожават с лост и трион четирите пейки, сложени наоколо, алармираха читатели на Actualno.com.
Коментар на Actualno.com : Клъцни, срежи - на съседа отмъсти. Разни хора, всякакви идеали
ИЗДИРВАТ ТАЙНО ЗАВЕЩАНИЕ НА МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН ОТ  2006 Г.
Майкъл Джексън има скрито наследство. То било написано през 2006 година Твърденията са на някогашният му управител - Реймон Бейн пред " Индипендънт ". Ако това се окаже факт, това значи, че наследството, което е в действие сега - от 2002 година, към този момент няма да бъде годно.
Коментар на Actualno.com : Завещанието няма да е годно, само че за какво да не го потърсим? Нищо, че не е ясно дали изобщо има такова
БЛИЗО 1.9 МИЛИОНА ЛВ. И ПОНЕ ОЩЕ 4 МЕСЕЦА ОГРАНИЧЕНО ДВИЖЕНИЕ ЩЕ НИ СТРУВА ПОЖАРЪТ ПОД Автомагистрала СТРУМА
Пораженията по структурата на Автомагистрала " Струма " и последствията за жителите наподобяват доста съществени. 1.86 млн. лв. ще коства ремонтът на виадукта на Автомагистрала „ Струма “ при Дупница, горял на 13 август. Платното за София е укрепено и ще бъде пуснато за придвижване още през днешния ден след 14 часа единствено за леки коли и през уикенда. Това стана ясно след инспекцията на Георги Терзийски, ръководител на УС на АПИ в засегнатата права,
Коментар на Actualno.com : Как мислите, какъв брой би лишило на китайците?

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР