Освен това тази напитка детоксикира тялото от токсини, които влошават

...
Освен това тази напитка детоксикира тялото от токсини, които влошават
Коментари Харесай

Три чаши черен чай свалят кръвното и пазят сърцето

Освен това тази напитка детоксикира тялото от отрови, които утежняват положението при хипертония и сърдечно-съдови болести

Включването на един чай във вашата диета може да помогне за облекчение на признаците на хипертония и сърдечно-съдови болести.

Проучванията демонстрират, че пиенето на черен чай може да помогне за намаление на кръвното налягане и за попречване на рискови сърдечни болести, съгласно изданието Healthline, представено от " Актуално ".

 Освен това тази напитка детоксикира тялото от отрови, които утежняват положението при тези болести.

Редовната консумация на черен чай оказва помощ за намаление на кръвното.

 Факт е, че черният чай съдържа флавоноиди, които оказват помощ за свободното обикаляне на кръвта през артериите. Флавоноидите също по този начин оказват помощ за понижаване на възпалението, което нормално води до утежняване на сърдечната функционалност.

Колко черен чай би трябвало да пиете всеки ден?

Проучванията демонстрират, че пиенето на черен чай три пъти дневно може да помогне за понижаване на хипертонията и попречване на други сърдечни болести. Излишъкът обаче е нездравословен за здравето.

Прекомерната консумация на черен чай може да докара до бодърствуване, защото той съдържа кофеин. Това ободряващо вещество визира нервната система. Консумацията му може да докара до тревога и главоболие.

*Важно: Статията не замества уравновесеното хранене и консултацията със експерт!
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР