Освен това последният доклад на Държавния департамент на САЩ констатирал,

...
Освен това последният доклад на Държавния департамент на САЩ констатирал,
Коментари Харесай

Сачева призна: Ние нищо не свършихме, но и вие нищо не свършихте

Освен това последният отчет на Държавния департамент на Съединени американски щати установил, че през миналата една година в България, в която от ГЕРБ не управлявали, още имало корупция по високите етажи в държавното управление.

 

“Така че хората, които пристигнаха с лозунгите за нулева приемливост към корупцията, би трябвало да дават повече отговори ”, отсече изрично Сачева. 

 

През последната една година страната се ръководи съвсем напълно от служебно държавно управление, откакто кабинетът на Кирил Петков бе свалено, а изборите през октомври не съумяха да произведат постоянна изпълнителна власт. От 22 юни 2022 година държавното управление на Петков е в оставка, след гласувания избор на съмнение, който се оказа сполучлив със 123 гласа “за “ и 116 гласа “против “. На 2 август 2022 година властта е предадена на служебното държавно управление на Гълъб Донев.

 

Казано другояче - в последната съвсем една година не ръководят тези, които са бодил в очите на Деница Сачева. 

 

Философията “ние може и да сме такива, но и тия са същите ” е симптоматична за страната ни. Така и в акцията си от ГЕРБ настойчиво сеят обвинявания, че през последните две години нищо не е свършено, само че не споделя за какво за 12-те години на власт Борисовата партия не е довела до съответни резултати в промяната на основни браншове. 

 

Сега на фокус е правосъдната промяна, която от ГЕРБ дават обещание да проведат и да поддържат съответните законопроекти в пленарна зала. Липсват обаче отговори за това за какво последните държавни управления на Бойко Борисов не започнаха дейности, с цел да я случат, макар своето болшинство. 

 

През април предходната година в отчета на Държавния департамент на Съединени американски щати се показва, че проблемите през страната ни остават същите - корупция, липса на бистрота в ръководството и проблеми със свободата на медиите. 

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР