Освен производителните процесори от фамилията Core, както и базираните на

...
Освен производителните процесори от фамилията Core, както и базираните на
Коментари Харесай

Процесорите Intel Pentium Silver от следващо поколение ще имат L3 кеш

Освен производителните процесори от семейството Core, както и основаните на тях Pentium Gold и Celeron, в портфолиото на Intel участват и чиповете Pentium Silver и Celeron. Те са предопределени за потребление най-вече в бюджетните преносими компютри, миникомпютри, таблети и друга електроника с ниска консумация на електрическа сила.

В настоящето потомство системи върху чипа Gemini Lake с архитектура Goldmont Plus, експертите на Intel осезателно са нараснали продуктивността по отношение на предходните версии на тези SoC. Така да вземем за пример, топ-моделът Pentium Silver J5005 с 10 W температурен коефициент разполага с четири процесорни ядра с тактова периодичност от 1,8 до 2,8 GHz, графично ядро Graphics 605 и 4 MB кеш памет от второ равнище.

Още идната година се чака Gemini Lake да бъдат сменени с процесорите от семейството Snow Ridge с Tremont процесорни ядра. Те ще се създават посредством 10 нанометров софтуерен развой, като се чака да имат хардуерни усъвършенствания и нараснала тактова периодичност. И още, в тях ще се употребява кеш памет от трето равнище, което се прави за първи път за наследниците на процесорите Atom.



За появяването на кеш от трето равнище подсказва новия параметър MEM_LOAD_UOPS_RETIRED_L3_HIT, открит в документите на Intel по отношение на Tremont, оповестени в уеб страницата 01.org. Във всички случаи можем да чакаме растеж в продуктивността в сегмента на енергийно ефикасните мобилни решения.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР