Освен краткосрочните мерки срещу футболното хулиганство, които обявиха от МВР,

...
Освен краткосрочните мерки срещу футболното хулиганство, които обявиха от МВР,
Коментари Харесай

Валентин Радев: Законът за футболното хулиганство може да бъде пренаписан

Освен краткосрочните ограничения против футболното безчинство, които оповестиха от Министерство на вътрешните работи, ще има и дълготрайни. Това сподели в студиото на " Денят стартира " министърът на вътрешните работи Валентин Радев. Ако се наложи законът ще бъде пренаписан напълно, сподели още Радев. Според него, ние не сме най-футболната нация в Европа, само че би трябвало да вземем образец от такива страни във връзка с защитата на стадионите.

 Валентин Радев - министър на вътрешните работи: Ние направихме една среща с министър Кралев, народни представители... Взехме решение, брифинг дадохме. Краткосрочните ограничения аз ги разгласих. Дългосрочни ограничения също има. Евентуално да се създадат промени в Закона за футболното безчинство или пък нов закон. Ако толкоз промени се постановат дано създадат нов. Има подготвеност от комисията да внесат подобен закон. Има някаква чернова подготвена. Краткосрочните ограничения бяха в лицето на представителите на БФС да добавят с камери с огромна резолюция. Вчера са направени опитите, усилваме инспекциите... Следващата мярка е да увеличим хората. Ще отделим в допълнение хора за сметка на други събития.
Всичко това ще бъде разказано в закона, има и специалисти, които да изчистят нещата, посочи Радев и добави, че едно от нещата това е идентификация, а на този мач са охранявали частна компания и полицията.
Валентин Радев - министър на вътрешните работи: Като има точни и ясни отговорности, тогава ще си свършим по-добре работата. Никой да не си мисли, че този закон ще бъде. Министерство на вътрешните работи би трябвало да се отдръпна. Там няма работа. Както е в другите страни. Постепенно ще отидем натам. Ние се отдръпваме последователно.
Валентин Радев сподели, че положението на полицайката след случая с бомбичката на стадиона се усъвършенства и скоро ще се лекува у дома. След няколко месеца ѝ следва още една интервенция.
Валентин Радев - министър на вътрешните работи: Едно 24-годишно момиче едвам не загуби окото си, нямате си визия какъв брой народ трябваше да бъде разпитан. Не ме интересува на кой тим е почитател, нито желая да му помня името. Аз помня името на Гергана. Такова нещо не може да се случва.
Вътрешният министър разяснява и случая със задържането на кметицата на " Младост " Десислава Иванчева. По думите му, извършва се това, каквото подреди прокуратурата, споделят - ние присъстваме. Ние сме там, тъй като по този начин е решила прокуратурата, аз не вземам решение дали е вярно, или не. Ние не можехме да бъдем по-експедитивни, тъй като това означаваше да оставим хората от прокуратурата да работят сами, сподели още Радев.

Продължаваме да търсям двамата избягали от Централния софийски затвор, ревизираме доста сигнали. В момента понижават сигналите, само че получаваме още. Някои акции дори се даваха и по малките екрани. Няма гаранция, че не са напуснали границите на страната, само че и да са отвън България с алена бюлетина ще ги хванем, съобщи още министър Радев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР