Освен контрабандните цигари, митничарите са задържали и недекларирани 7800 къса

...
Освен контрабандните цигари, митничарите са задържали и недекларирани 7800 къса
Коментари Харесай

Митничари задържаха над 200 кутии контрабандни цигари на Дунав мост

Освен контрабандните цигари, митничарите са задържали и недекларирани 7800 къса цигари с годен български бандерол

Общо 4360 къса контрабандни цигари задържаха митническите чиновници от Търговско дружество Митница Русе при два случая в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост – Русе.

На 10.08.2022 година, към 09:00 часа региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост - Русе митнически инспектори стопират за щателна митническа проверкатоварен автомобил, пътуващ от Турция за Румъния, ръководен от румънски жител. При инспекцията откриват съществуването на железен сандък с принадлежности, намиращ се във фабрична празнина от дясната страна на кабината на камиона. В сандъка са открити 68 кутии цигари (1360 къса) с надпис Duty Free.

При друга инспекция на същия ден, към 20:25 часа, митническите чиновници стопират товарен автомобил, пътуващ от Турция за Румъния, ръководен от турски жител. По време на инспекцията инспекторите откриват, че във въздушния филтър на мотора на транспортното средство са укрити 150 кутии цигари (3000 къса), като 100 от кутиите са с надпис Duty Free, а 50 са облепени с турски акцизен бандерол.

Общото количество арестувани от митническите чиновници тютюневи произведения е 4360 къса цигари. По случаите са формирани актове за административни нарушавания по Закона за акцизите и данъчните хранилища.

Освен контрабандните цигари, митническите чиновници от Търговско дружество Митница Русе задържаха и 7800 къса цигари с годен български бандерол. На 12.08.2022г. митническите инспектори стопират за щателна митническа инспекция в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост – Русе лек автомобил, пътуващ от България за Норвегия. Водачът на транспортното средство не е показал документи за транспортираните акцизни артикули. По случая е формиран акт за административно нарушаване, а цигарите са конфискувани.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР