Освен че Заповед РД-01-856/19.10.2021 г. на министъра на здравеопазването въвежда

...
Освен че Заповед РД-01-856/19.10.2021 г. на министъра на здравеопазването въвежда
Коментари Харесай

ВМРО обжалва във ВАС заповедта за зеления сертификат на МЗ

Освен че Заповед РД-01-856/19.10.2021 година на министъра на опазването на здравето вкарва извънредно тежко разделяне измежду българските жители, измежду претекстовете, които българският представител на Екологичен потенциал и заместник-председател на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки изброява е и незачитането на основополагащи разпореждания на Конституцията на Р България, като:

„ На първо място, член 6, алинея 1 от Конституцията на Република България (КРБ) е уредено едно от главните права на всеки човек, а точно: „ всички хора се раждат свободни и равни по достолепие и права “ . От своя страна идната алинея вкарва експлицитното тъждество пред закона. Разпоредбите на обжалваната заповед опонират точно на горепосочените правила на висшия закон “.

Джамбазки в детайли изрежда и образци в поддръжка на това свое изказване, а точно, че при практикуване на избрани специалности или действия българските жители са задължени да дават така наречен зелен документ, а в това време друга част от популацията е освободена от това обвързване. Медицинските лица, хората, работещи в заведения за хранене и хотели, би трябвало да имат въпросния документ, до момента в който това не е залегнало като условие за чиновниците в държавния бранш. Според евродепутата с тези разпореждания, заповедта вкарва извънредно тежко разделяне измежду българските жители.

„ От друга страна, член 48, алинея 1 от Конституция на Република България прогласява, че жителите имат правото на труд. С ограниченията, въведени от обжалваната Заповед, се нарушава и това главно конституционно право на всеки жител. С въвеждането на ограничавания в посока на слагане на условия за практикуване на правото на труд се заплашва обезпечаването на виталните потребности на всеки един човек “, продължава ревюто си заместник-председателят на Вътрешна македонска революционна организация.

Той акцентира също по този начин, че в качеството си на заинтригувано лице оспорва горепосоченото решение, като счита същото за незаконосъобразно и в несъгласие с няколко разпореждания на материалния закон.

Припомняме, че точно Ангел Джамбазки в качеството си на български представител в Екологичен потенциал по време на дебатите в Брюксел за зеления документ се опълчи остро на наложителното му въвеждане на територията на Европейски Съюз, като посочи претекста за тежко нарушение на човешките права и на съществени правила, върху които се крепи Европейски Съюз.

От друга страна още през вчерашния ден с искане за анулация на заповедта и оставката на министъра на опазването на здравето Стойчо Кацаров. Сред претекстовете, с изключение на нарушаването на съществени човешки права, обърнахме внимание и на обстоятелството, че служебният кабинет се провали с ръководството на коронакризата, умират стотици наши сънародници и обстановката към този момент се трансформира от здравен в обществен геноцид.
--
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР