Освен, че ще намалят до минимум съотношението екран-тяло, флагманите на

...
Освен, че ще намалят до минимум съотношението екран-тяло, флагманите на
Коментари Харесай

Samsung тества селфи камера, вградена под предния дисплей

Освен, че ще понижат до най-малко съотношението екран-тяло, флагманите на Samsung през 2019 година могат да имат още една отличителна линия: вградени в екрана скенери за пръстови отпечатъци . Според последните данни обаче, колосът няма да спре дотук.
При сегашните смарт телефони, потребността от предни камери и други датчици значи или по-дебела рамка, или разрез, или изскачащ модул. Samsung очевидно не избира нито един от тези способи, заради което компанията тества няколко прототипа, които да вградят селфи камерата непосредствено под екрана.

Тази технология понастоящем е в доста ранен етап на развиване, тъй че осъществяването ѝ в търговски артикули към момента е надалеч. Ако обаче тестванията на южнокорейския колос минат по проект, твърди се, че тя може да дойде в смарт телефони през 2020 година, което значи, че Galaxy S11 ще бъде най-ранният претендент. Все отново, в случай че има някакви проблеми с качеството, дизайнът елементарно може да бъде трансфериран към Galaxy S12. В края на краищата, Galaxy Note 11 се чака да последва стъпките на излизащия в същата година Galaxy S, когато става въпрос за дизайн.

Тъй като Samsung и други производители на смарт телефони се стремят към изцяло безрамкови дизайни , вграждането на датчиците зад екрана е нужда за компании, които желаят да избегнат възможни проблеми с надеждността, които идват с плъзгащи се или изскачащи дизайни. В момента, обаче, фокусът наподобява понижава размерите на рамките и прорезите.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР