Освен частните училища, в общинските и държавни училища никой няма ...

Освен частните училища, в общинските и държавни училища никой няма

Николай Денков: Борбата е да осигурим тестове за всички

Освен частните учебни заведения, в общинските и държавни учебни заведения никой няма право да събира пари за проби. Борбата е да осигурим проби за всички възпитаници. В това увери служебният учебен министър акад. Николай Денков в ефира на Българска национална телевизия.

МОН не взе участие в търговете, нямат представител в експертните групи за тестванията. Министерство на здравеопазването са провели 4 търга за 4.2 милиона пробата, а МОН получили малко над 1 млн. пробата. Има още 100 000 пробата в склада, които се чудят дали да популяризират тестванията за децата или да се изчака още няколко дни да се вдигне равнището за децата от 5-6 клас, изясни Денков. " Ние всеки ден следим това, което имаме в склада и по какъв начин да го използваме за децата. Кога ще дойдат тестванията – не знам “, акцентира Денков, който до момента в който не види проби в склада, не може да каже дати.
Николай Денков: Съпротивата против тестванията беше 100%, а в този момент е " или тестваме, или децата остават у дома "
Щадящите проби за дребните деца и възпитаници ще работят, до момента в който заболеваемостта да падне до 100 на 100 000 души или до момента в който не падне четв...

Денков посочи, че може с една или две седмици до 30 юни да бъде удължена образователната година, с цел да се навакса избран материал. Той желае по-рано да стартира идната образователна година по-рано от първия понеделник на месец септември, с цел да се навакса пропуснатия материал и да се направи преговор.

Той разясни, че границите за връщането на учениците в клас са свързани с метода, по който е структурирано образованието – 1 до 4 клас са с един преподавател, а от 5 до 12 клас е друга организацията. Все още сме надалеч от границата на заболеваемост 250 на 100 000 души, с цел да могат да се върнат всички възпитаници в клас. „ Моята битка беше да се вкарат тестванията в учебните заведения, спомнете си каква битка беше. Аз съм индивидът, който не по-малко от родителите, които желаят децата да са в учебно заведение. Има справедливи условия какъв брой е заболеваемостта и какъв брой са тестванията в склада “, посочи Николай Денков.

За решението, че деца над 5-годишна възраст могат да бъдат имунизирани с имунизацията на „ Пфайзер “, Денков запита още веднъж ли ще се убеждаваме, че имунизирането е за чипиране, а не е ли по-важно децата да бъдат здрави и да се усещат в безвредна среда? Ние не се оправяме с епидемията, тъй като не одобряваме медицинските рекомендации, които се възприемат в целия свят, призна Денков. Къде са протестиращите в този момент да обяснят за какво сме с такава висока заболеваемост, запита просветителният министър.

Това, което вижда Денков от данните е, че вирусът се популяризира по-бързо в учебните заведения, в сравнение с междинната за страната. Делта разновидността е по-заразен за децата и в учебните заведения децата почнали да се заразяват повече, в сравнение с на открито. Здравните управляващи вярно взеха решение да се вземат незабавни ограничения, сподели още Денков. 
Николай Денков: Зеленият документ е щадящ и с него идва свободата
Последните данни демонстрират, че при тази висока равнище на заболеваемост, учебните заведения към този момент не са безвредно място. За това предизвести служебния...

Още:

Още от ОБРАЗОВАНИЕ:

Източник: actualno.com