Освен ако не живеете на много топло място като Флорида,

...
Освен ако не живеете на много топло място като Флорида,
Коментари Харесай

Как да зазимим външен басейн ?

Освен в случай че не живеете на доста топло място като Флорида, където целогодишното потребление на басейните е срещано събитие, то ще би трябвало да зазимите надземния си басейн, с цел да го отбраните през мразовитите месеци. Целта на зазимяването на вашият басейн е да се предотврати появяването на какъвто и да е тип щета от снега или от замръзналата вода в него. Ако се погрижите за вашият басейн в този момент, то вие ще улесните потреблението му по време на плувния сезон.
Суровите зимни условия могат да повредят надземните дотам, че след края на студените дни те да се нуждаят от ремонт или даже да се наложи да бъдат сменени. Дори осъществяването на леки поправки по басейна и връщането на химикалите в естествените им равнища след суровата зима, ще ви донесе доста по – огромни и скъпи главоболия, в сравнение с в случай че предприемете верните стъпки в този момент и предотвратите всичко това.
Можете сами да предприемете дейности и да зазимите външният си басейн, или може да употребявате и те да го създадат вместо вас.
Знаехте ли че?
Според Асоциацията на експертите по басейни и спа, вярното затваряне на басейна всяка година, когато живеете в региони с изменчив климат, може да предотврати нанасянето на физически и химически вреди на вашият басейн.
Стъпка 1: Поддържайте своя басейн химически уравновесен
В последните няколко седмици преди зазимяването на външният ви басейн, се уверете, че го поддържате допустимо най-химически уравновесен. По-конкретно равнищата на рН, алкалност и неотстъпчивост на калция би трябвало да бъдат в подобаващия диапазон. Това ще улесни осъществяването на идващите стъпки.
Стъпка 2: Шоково и надълбоко разчистване на басейна
Три дни преди плануваното затваряне на басейна, сложете нужното количество хлор ( или различен тип химикал) в басейна, с цел да се отървете от всевъзможни замърсители. Пропускането на тази стъпка може да докара до напредък на водорасли и появяването на петна, до момента в който басейнът ви е затрупан.
В деня, в който ще пандизите басейна, направете надълбоко разчистване, с цел да го отбраните в допълнение през зимните месеци. Вакуумирайте, почистете и обезмаслете басейна си, с цел да премахнете замърсяванията. Това оказва помощ да се предотврати появяването на петна и да се подсигурява, че химикалите сложени в басейна ще устоят.
Стъпка 3: Безопасно съхранявайте аксесоарите
Извадете и съхранете всички такъми за басейна на закрито, в случай че е допустимо. Това включва:
Скимер кошници Автоматични почистващи препарати за басейни Слънчеви одеяла Аларми за басейна Стълби за басейн Подвижни стъпала Връщане на фитинги Тези аксесоари няма да са нужни на вашият басейн, до момента в който е затрупан. Като ги преместите в закрити пространства, времето и климатичните условия не могат да ги повредят.
Стъпка 4: Намалете равнището на водата
За да предотвратите замърсяването на водата от скимера на  басейна, е добра концепция да намалите равнището на водата във вашият басейн до към три или четири инча под отвора на скимера.
Не би трябвало да премахвате прекалено много вода от басейна, тъй като това може да аргументи увреждане на облицовката или стените му. Ако имате някакви въпроси по отношение на това какъв брой вода от басейна да премахнете при затварянето на басейна, попитайте техника за обслужване или експертите в тази сфера.
Професионален съвет: Не забравяйте да изключите зареждането или газта за нагревателите на басейна! Това ще отбрани басейна ви и ще подсигурява, че няма да хабите сила за отопление на затворен басейн.
Стъпка 5: Източете оборудването и запушете тръбите
Трябва да източите водата от цялото си съоръжение за басейна. Това включва помпа, филтър, радиатор и всякакво друго съоръжение, което може да задържи вода. Ако не го извършите, водата ще остане в оборудването през студените месеци и в случай че замръзне, тя ще се разшири и може да унищожи оборудването ви.
След като водата бъде източена усърдно, ще би трябвало да запушите тръбите с дренажни тапи или капачки. Това ще поддържа тръбите предпазени през зимата и ще подсигурява, че водата не се просмуква назад по инсталацията.
Стъпка 6: Добавете специфични химикали
Има химикали, които може да добавите към басейна ви, преди да го покриете, което ще докара до по-бързото отваряне на басейна напролет. Те включват:
Зимни алгициди, които предотвратяват биологичния напредък. Плувки, които освобождават химикали последователно във времето,когато е належащо през зимата. Окислители, които отстраняват въглеродния диоксид от водата в басейна и понижават растежа на водорасли. Химикали за премахване на фосфати. Ако планирате сами да пандизите басейна си, можете да закупите зимни химически комплекти, които съдържат другите типове химикали в една комфортна опаковка.
Стъпка 7: Покрийте своя басейн
Последната стъпка при зазимяването на надземния ви басейн е да осигурите покритие на басейна, което ще предотврати попадането на парчета във водата. Предлагат се зимни покривала за басейни в необятна гама от форми и размери. Някои версии изискват да завържете капака благодарение на кабел.
Ако живеете в регион с доста леден климат, има артикули, които можете да закупите, за разбиването на леда, който се образува под покривалото. Също в случай че дървета заобикалят басейна ви, би трябвало да се погрижите и за листата, в случай че попадат върху покривалото на басейна, като предприемете нужните ограничения за изчистването им.
След като зазимите няколко пъти, процесът ще стартира да наподобява все по-лесен, с придобиването на опит. Дори да наподобява като нещо отнемащо доста време и запас, спомагателните старания си заслужават, с цел да отбраните басейна си и сведете до най-малко разноските за ремонт по-късно.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР