Острови и охраняеми природни територии в Калифорнийския залив в Мексико

...
Острови и охраняеми природни територии в Калифорнийския залив в Мексико
Коментари Харесай

Острови в Калифорнийския залив вече са в списъка на ЮНЕСКО със застрашени обекти

Острови и охраняеми естествени територии в Калифорнийския залив в Мексико са включени в Списъка със застрашените от изгубване обекти на международното културно и естествено завещание на ЮНЕСКО, предадоха ТАСС.

Решението бе взето на провеждащата се в Баку 43-а сесия на Комитета за международното завещание на ЮНЕСКО.

Комитетът стимулира решението си с "безпокойството си във връзка неизбежната опасност от изгубване на ендемичния тип калифорнийска морска свиня в Калифорнийския залив ". Въпреки взетите ограничения, сега са останали едвам към 10 екземпляра от типа, до момента в който през 2005 година популацията му наброявала 300 екземпляра.

Охраняемите естествени територии в региона на Калифорнийския залив бяха включени в Списъка на международното културно и естествено завещание на ЮНЕСКО през 2005 година Те обгръщат 244 острова и откъслек от крайбрежието в северозападната част на Мексико. Калифорнийският залив и островите в него са всепризната научна лаборатория за проучване процесите на видообразуване, се споделя в известие на уеб страницата на ЮНЕСКО. Тук се срещат 695 типа васкуларни растения и 891 типа риби.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР