Остри критики към земеделския министър заради идеята големите хранителни вериги

...
Остри критики към земеделския министър заради идеята големите хранителни вериги
Коментари Харесай

Може ли с политически действия да се спре цената на хляба

Остри рецензии към земеделския министър поради концепцията огромните хранителни вериги да продават хляба без облага. Насъщният се чака да нарастне наесен.

Прогнозата идва главно от по-високите цени на пшеницата и някои енергоносители.

Земеделският министър води диалози с огромните вериги да продават без облага, с цел да се понижи удара по потребителите.
Земеделският министър сигнализира за повишаване на хляба Румен Порожанов приготвя ограничения против нарастването
От сдружението, което съставлява огромните вериги, отхвърлят коментар. А икономисти укоряват страната в непотребен популизъм. „ Големите търговски вериги имат задоволително механизми за това съмненията в цените на суровините да не се отразяват в крайната цена в магазина”, уточни Николай Вълканов от „ ИнтелиАгро”.

Ресорният министър Румен Порожанов обаче е безапелационен: „ Не виждам нищо неприятно, а противоположното, да проведем диалог, с цел да уточним, че не се товари с непотребна облага един сходен продукт”.

В профила си във „ Фейсбук” пък десният политик Мартин Димитров написа „ Кратък урок по стопанска система за доста изостанали”. Той поучава не търговците да продават без облага, а да се отстранен пречките пред конкуренцията и изкривяванията на пазара.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР