Остри критики към Федерацията по художествена гимнастика отправи Нешка Робева.

Остри критики към Федерацията по художествена гимнастика отправи Нешка Робева. ...

Нешка Робева с критики към ръководството на ансамбъла ни заради Киев.


Остри критики към Федерацията по художествена гимнастика отправи Нешка Робева. България изпусна възможността да се върне с медал от Европейското първенство в Киев. А причината е случай на коронавирус в ансамбъла ни.

Случаят на коронавирус в националния ансамбъл по художествена гимнастика е причината България да се лиши от сигурен медал на Европейското първенство в Украйна. В това е убедена голямата Нешка Робева.

"Непрофесионалните и безотговорни действия на ръководството доведоха до това, че лишиха ансамбъла от участие на първенство", коментира тя, цитирана от .

Според нея на ако грациите бяха участвали, резултатът щеше да бъде в тяхна полза.

С гневен пост в социалните мрежи легендарната треньорка призова ръководството на федерацията до поеме отговорност за допускането на заразата в отбора..

Самата Илиана Раева отказа да коментира обвиненията. В интервю за БНР тя постави акцент върху представянето на индивидуалните гимнастички, които спечелиха 3 медала.

Иначе отсъствието на България, Русия и Италия е показало новото лице на художествената гимнастика, смята Робева.

Сензацията сътвори ансамбълът на Турция, който спечели златото на три обръча и два чифта булхалки. Зад историческия успех стои българската треньорка Камелия Дунавска.

Робева е убедена, че в условията на извънредно положение не трябва да губим духа си. СНХ Нешка Робева

"Да спреш живота, да затвориш хората по къщите им, това не е грижа за тях. Човекът е създаден да живее социален живот в общество", коментира треньорката.

Самата тя вярва, че спортът помага.
По публикацията работи:

Източник: dnes.bg