Остри критики към държавния глава Румен Радев по повод позицията

...
Остри критики към държавния глава Румен Радев по повод позицията
Коментари Харесай

Костов за цените на тока: Видяла жабата, че подковават коня и вдигнала крак

Остри рецензии към президента Румен Радев във връзка позицията му за войната в Украйна насочи някогашният министър председател и някогашен водач на ДСБ Иван Костов. Според Костов Радев приказва като съветски сътрудник за въздействие и това е една от аргументите българското общество да е комплицирано в оценките си за войната. 

„ Имаме огромен проблем с позиционирането ни като общество. От най-авторитетни места не се формулира ясно политиката нито на НАТО, нито на Европейски Съюз. От тези най-авторитетни места не приказват и не убеждават българското общество, че тази позиция е вярна. Вместо това чуваме президента да употребява думата войнолюбци. Кои са войнолюбците – цялото НАТО и Европейски Съюз? Той приказва като съветски сътрудник за въздействие. Не може да има толкоз мощни съветски сътрудници за въздействие, те да са непрекъснато по малкия екран и българското общество да се ориентира “, коментира Костов в изявление за Българска национална телевизия. 

Според Костов са нелепи и внушенията, че служебното държавно управление е овладяло цените в енергетиката.

„ Това е като видяла жабата, че коват вола, и вдигнала крайник. Овладяването на цените на газ, нефт, електрическа енергия, е резултат от мощна политика на Европейски Съюз и Съединени американски щати. Не на нашето служебно държавно управление, неуместно е да се приказва това, смешно “, разяснява Костов. Според него неприемливо се играе и със страховете на хората за рецесия и галопираща инфлация. „ Не може да има рецесия, когато има стопански напредък. Анализът при инфлацията би трябвало да е доста изчерпателен, само че е истина, че тя ускорява неравенствата, тъй като доста от хората пазарят основно от дребната кошница, която нарастна “, разяснява Костов. Според него принос за инфлацията имат Кирил Ананиев като финансов министър на ГЕРБ с политиката по увеличение на приходи. „ За страдание Асен Василев продължи тази политика “, сподели Костов. 

Внушенията, че на идните избори няма нищо ново, не са основателни. Има нещо ново – и това е обединението сред две партии, които са намерили да решат вътрешните си проблеми и да работят дружно, разяснява още Костов. Според него десницата не прави непростителен компромис в коалирането си с " Продължаваме промяната ", само че Костов изрази вяра въпреки всичко оттова да могат да наложат собствен отпечатък върху бъдеща стратегия за ръководство. На въпрос за разграничителните линии сред партиите Костов посочи мотив, споделян и от водача на ГЕРБ Бойко Борисов – постигнатото евроатлантическо болшинство в Народното събрание по значими тематики като помощта за Украйна. 

„ Има 173 депутата, няма връщане обратно. Има обаче друга бездна – че Борисов продължава да ръководи. Да, това в действителност е по този начин. Блокирането на този парламент попречи на изваждане на хора от основни позиции на мафиотската пирамида, настанена в институциите на властта. Не може тази борба да спре по средата “, съобщи Костов. 

Бившият министър председател разяснява и напрежението със Северна Македония, като напомни огромната помощ, която България и е оказвала през годините. Тези репресии на етническа основа са неприемливи за Европа. Това е брутално нарушение на всички правила – да го пребиваш, да стреляш по него, да му палиш постройките. Те прекрачват граници, които разпознават Европа като общественост “, сподели Костов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР