Остра дискусия се разгоря по време на заседанието на Националния

...
Остра дискусия се разгоря по време на заседанието на Националния
Коментари Харесай

Това Преобръща Всичко! Политиката Ври И Кипи, Само Преди Минути Корнелия Нинова Обяви Присъдата Си За Спорната

Остра полемика се разгоря по време на съвещанието на Националния съвет на Българска социалистическа партия.

Председателят на ПЕС Сергей Станишев предизвести какъв брой значимо е лява партия като Българска социалистическа партия, член на ПЕС, да поддържа Конвенцията в отбрана на дамите, само че макар апелите му тя бе отхвърлена. Според Станишев дебатът у нас е бил килнат.

Измислени или мощно пресилени страхове или тълкования на конвенцията, на които има явен отговор от Съвета на Европа, изместват същинския проблем за насилието над дамите, разяснява по-рано Станишев.

Аргументът на родните социалисти бе, че в конвенцията се прокрадват детайли за признание на " третия пол ". Станишев изясни, че сходни терзания са непотребни.

Националният съвет на Българската социалистическа партия в това време акцентира, че насилието против дамите, както физическо, полово, по този начин и психическо, е необятно публикувано в обществото и би трябвало да бъде обсъждано като последна форма на дискриминация и нарушение на правата на индивида, а в това време не приема конвенцията, която е парадоксално.

БСП твърди също, че възприема, че насилието против дамите, съставлява редовно нарушаване на главните права и съществено закононарушение, което би трябвало да се глоби като такова. Партията отчитала, че в обществото не престават да съществуват модерни форми на иго и трафик на хора, които засягат главно дами.

БСП акцентира, че са нужни спомагателни ограничения за поощряване на дами, които са били жертва на принуждение да потърсят помощ, както и да се подсигурява, че те получават подобаваща поддръжка в сходство с техните потребности, осведомени са за своите права и имат достъп до правораздаване.

От Българска социалистическа партия настояват, че имат поради, че би трябвало да се постави завършек на безнаказаността, като се подсигурява, че причинителите се преследват и санкционират, както и че регистрират, че гражданското общество, и по-специално организациите на дамите, имат основен принос за предотвратяването и битката с всички форми на принуждение и тяхната активност следва да бъде приета, насърчавана и подкрепяна, с цел да могат да я правят по допустимо най-хубавия метод.

Само композиция от политики, съчетаваща законодателни и незаконодателни ограничения, включително правни, правосъдни, инфраструктурни, културни, просветителни, обществени и здравни действия, както и равнопоставено присъединяване на дамите във всички области на обществото, може доста да понижи насилието против дамите и следствията от него, считат от Българска социалистическа партия.

Социалистите подкрепяли всички начинания, акции и старания на Обединението на дамите социалистки против насилието над дамите и децата и реализиране на равнопоставеност на половете.

БСП обаче реши ":

Да предложи и внесе в Народното събрание съответни законодателни текстове, с които да подсигурява ефикасната битка с насилието над дами и да се приложат на процедура наредбите на Конвенция за отбрана на дамите от всички форми на принуждение:
1. Промени в наказателното законодателство за най - строго гонене и наказване на насилниците;
2. „ Домашното принуждение ” да бъде инкриминирано;
3. Да се инкриминира „ преследването “ като държание със застрашителен темперамент против съответно лице;
4. Да се криминализират „ насилствените бракове ” и „ насилственото общуване на брачен начала ”;
5. Да се ускори наказателната отговорност за нарушение на заповед за отбрана от домашно принуждение, като се плануват по - високи наказания, изключително за причинителите, които имат по няколко заповеди и/или нарушавания на заповеди;
6. Да се изградят Кризисни центрове във всеки регионален град, като това стане държавна делегирана активност.

В Конвенцията съществуват текстове, които разделят българското общество и могат да бъдат тълкувани разнопосочно.

ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ не поддържа ратификацията на Конвенцията на Съвета на Европа за предварителна защита и битка с насилието над дами и домашното принуждение.

Само преди месец Българска социалистическа партия поддържа конвенцията на съвета на ПЕС, изненадващо в този момент обаче тя я отхвърли.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР