Оставката на съветника по национална сигурност на Белия дом Джон

...
Оставката на съветника по национална сигурност на Белия дом Джон
Коментари Харесай

Рохани призова САЩ да отстранят войнолюбците от управлението

Оставката на съветника по национална сигурност на Белия дом Джон Болтън няма да докара до диалози сред Вашингтон и Техеран, разгласи Ислямската република, представена от " Ройтерс " и Агенция Франс Прес.

Президентът на Иран Хасан Рохани прикани Съединени американски щати да прекратят политиката си на " оптимален напън " против Техеран и предизвести, че страната му ще продължи да понижава уговорките си към нуклеарната договорка от 2015 година, в случай че е нужно.
 Нетаняху разкри нов обект за разработка на нуклеарно оръжие в Иран
Нетаняху разкри нов обект за разработка на нуклеарно оръжие в Иран

Той прикани интернационалната общественост за по-голям напън върху Техеран

Доналд Тръмп загатна, че е податлив да води договаряния с Иран за ново съглашение. Но съгласно Техеран това е невероятно, до момента в който Вашингтон не анулира глобите.

Болтън, хардлайнер, който заемаше високи позиции в администрацията на Джордж У. Буш, напусна поста във вторник. Тръмп написа в " Туитър ", че е уволнил Болтън, откакто е отхвърлил някои от препоръките му.

Оттеглянето на Болтън от администрацията на Тръмп няма да накара Иран да води договаряния със Съединени американски щати, съобщи посланикът на Ислямската република в Организация на обединените нации и добави, че това е вътрешен въпрос, а Техеран не се меси в делата на другите страни.
 Иран подготвен да освободи арестувания английски танкер
Иран подготвен да освободи арестувания английски танкер

Това може да се случи " скоро "

Посланикът добави, че няма място за диалози със Съединени американски щати, до момента в който глобите не бъдат анулирани.

Съединени американски щати би трябвало да схванат, че агресивността не е от изгода , би трябвало да изоставят политиката си на оптимален напън над Иран. Ангажиментите на Иран по нуклеарната договорка са пропорционални на дейностите на другите страни и ние ще предприемем нови дейности, в случай че е належащо, закани се президентът Рохани.

Иран също изключва опцията за среща сред Рохани и Тръмп.

Посланикът на Ислямската република в Организация на обединените нации акцентира, че сходна среща може да се реализира единствено в случай че Вашингтон приключи " икономическия тероризъм " с анулация на глобите.
 МААЕ: Следи от уран в ирански нуклеарен склад
МААЕ: Следи от уран в ирански нуклеарен склад

На управляващите в Иран ще бъде поискано пояснение за резултатите

Рохани прикани Съединени американски щати да отстранят войнолюбците след оставката на Болтън.

Междувременно Австралия разкри, че трима жители на страната са арестувани в Иран . Не е ясна повода за задържането им.

Потвърждението пристигна, откакто Times of London осведоми, че две дами от британско-австралийски генезис са арестувани в Техеран, а австралийската ABC заяви, че австралийският другар на една от дамите също е арестуван. Съобщава се, че едната от дамите е академични учител, който е арестуван от месеци, до момента в който двойката е задържана, до момента в който е била на палатка до боен обект като част от обиколка в Азия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР