Оставката на правителството е внесена в Народното събрание, съобщиха от

...
Оставката на правителството е внесена в Народното събрание, съобщиха от
Коментари Харесай

Важните новини във ФАКТИ на 27.06.2022 г.


Оставката на държавното управление е импортирана в Народното събрание, оповестиха от там за Българска национална телевизия. На този стадий не е планувано изказване на премиера в оставка Кирил Петков.

" Очевидно е, че има мощен напън по западна, евро-атлантическа линия да се направи проевропейска, проатлантическа и антируска коалиция, която да ръководи значима прифронтова територия - каквато е България ". Това съобщи пред БНР социологът проф. Иво Христов, някогашен народен представител от " Българска социалистическа партия за България ", и добави:

„ Президентът Румен Радев раздели нацията преди година и половина”. Това сподели водачът на ГЕРБ Бойко Борисов в Нова Загора.

Следващите избори ще бъдат референдум каква България желаеме: България на законността и просперитета или България на задкулисието и мафията. Това написа Кирил Петков във фейсбук.

„ Според нас би трябвало още веднъж да се обърнем към гласоподавателите. В идващия парламент да влезем не с ненавист, а с нашите полезности, цели и оферти за целите на страната ". Това съобщи Мустафа Карадайъ по време на консултациите при президента Румен Радев.

Бойко Борисов задоволително се е отдръпнал от партията, сподели Томислав Дончев след консултациите при президента Румен Радев. По-рано денем в ефира на бТВ президентът Росен Плевнелиев разяснява, че Борисов обмислял да се отдръпна от дейната политика.

Ръководството на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " няма да взе участие през днешния ден в консултациите при президента. В момента тече второ четене на държавния бюджет, по който има направени десетки оферти.

„ Призовавам останалите политически партии да проявят разсъдък и да работим дружно. Цялото политическо опълчване евентуално ще чуем и забележим в едни идни предварителни избори. Но в този момент е време за съответни и държавнически решения - това чакат хората от нас. Ако ни бъде връчен мандат, ще го върнем допустимо най-бързо ", съобщи Десислава Атанасова по време на консултациите при президента Румен Радев.

Представители на обединението ГЕРБ-СДС са в постройката на Президентството за диалози с президента Румен Радев, заяви БНР.

„ Промените от последните години подчиниха проверяващите органи на прокурора и убиха тяхната инициативност”. Това съобщи министърът на вътрешните работи в оставка Бойко Рашков в Академията на Министерство на вътрешните работи, съобщи БГНЕС.

Кандидатът за общоприет шеф на Българска национална телевизия Сашо Диков нападна остро сегашния началник на националната телевизия Емил Кошлуков при чуването си в Съвет за електронни медии. ТВ-водещият бе първият претендент, който се яви пред медийния регулатор във финалния кръг на конкуренцията, написа " Актуално ".

„ ГЕРБ си има водач, определен преди 3 месеца. Аз съм се дръпнал от депутатството, да не нервирам, предложил съм кабинет без мое присъединяване. Оттук нататък да им играя по свирката, да оставя една мощна партия да стане брошка на „ Продължаваме промяната “ като Демократична България, няма да стане. Категорично избори “.

Комисията по бюджет и финанси не одобри нито едно от предложенията за диференцирани Данък добавена стойност ставки. Те бяха няколко. От Има Такъв Народ предлагаха ставката 9% Данък добавена стойност да се отнася за плодове и зеленчуци, слънчогледово олио и 0% Данък добавена стойност на брашното, а от ГЕРБ желаеха диференцирана Данък добавена стойност ставка от 9 % за плодове, зеленчуци, мляко, месо и храни от първа нужда. От ГЕРБ упорстваха още и продължение на пониженото Данък добавена стойност за ресторантьорските и кетъринг услуги, заяви " Актуално ".

В понеделник президентът Румен Радев ще стартира съвещания с представители на парламентарните групи от 47-ото Народно заседание за връчване на мандат за сформиране на ново държавно управление в границите на сегашния парламент. Те ще се проведат в президентската институция.

" Българска социалистическа партия ще постави старания да бъде формиран кабинет, в случай че това е допустимо. "

" Очевидно войната в Украйна затъна в коловозите и ще бъде дълго събитие. Въпросът е какво би могло да се направи, с цел да не се повтарят сходни напрежения. "
Това сподели пред БНР Ивайло Калфин, някогашен вицепремиер, някогашен външен и обществен министър и някогашен евродепутат.

Бойко Борисов ми сподели през вчерашния ден, че е подготвен да се отдръпна като водач на ГЕРБ. Това разгласи президентът (2012-2017) Росен Плевнелиев пред " Тази заран ".

Получи се прекрасен празник в авиобаза Граф Игнатиево! Хората се забавляваха и бяха щастливи! За страдание още веднъж се откриха хора, които политизираха събитието! Били сме организирали сходни празници ”когато замиришело на избори”!

" Съединени американски щати желаят България и Македония да решат казуса, защото и двете страни са съдружници на НАТО и са другарски страни на Америка. Едно нещо е несъмнено - в Съединени американски щати към този момент на България се гледа на страна, която е направила отстъпки и надлежно чака и Македония да ги направи ". Това съобщи новият ни дипломат в Съединени американски щати Георги Панайотов по Българска национална телевизия.
По думите му, няма напън от страна на Америка по тематиката.

Комисията по бюджет и финани заседава изключително за второ гласоподаване на актуализацията на държавния бюджет, заяви NOVA.

Премиерът Кирил Петков внася оставката на държавното управление, откакто депутатите гласоподаваха " за " вота на съмнение, импортиран от ГЕРБ, съобщи Българска национална телевизия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР