Оставка на правителството, Медиите лъжат скандираха днес следобед близо 10

...
Оставка на правителството, Медиите лъжат скандираха днес следобед близо 10
Коментари Харесай

Виена се надигна срещу ограничителните мерки

" Оставка на държавното управление ", " Медиите лъжат " скандираха през днешния ден следобяд близо 10 000 стачкуващи, които се опълчват на носенето на медицински маски против ковид, съобщи Франс прес, базирайки се на данни на виенската полиция.

Според уредниците на акцията в нея са взели участие до 50 000 души, заяви австрийската АПА.

Протестиращите се оповестиха против строгите ограничавания и носенето на медицински маски. Те се събраха в центъра на града на " Ханделплац " и носеха транспаранти и флагове.

Полицията затвори за придвижване улиците в централната част на австрийската столица поради демонстрацията.

Противниците на ограниченията за преодоляване на пандемията от новия ковид не носеха маски и не съблюдаваха отдалеченост, както това е планувано от разпоредбите за осъществяване на манифестации.

Днес държавното управление на Австрия организира среща с водещи здравни специалисти, с цел да реши дали след 24 януари ще бъде продължен срокът на строгата карантина. Мнението на епидемиолозите бе, че локдаунът би трябвало да бъде продължен с още две до три седмици.

От 26 декември 2020 година до 24 януари 2021-а в Австрия е въведен за трети път непоколебим режим на ограничавания. Затворени са комерсиалните центрове, културните институции и заведенията за хранене.

През януари в страната стартира вторият стадий на гратис всеобщо тестване на популацията за Ковид-19, а също и имунизиране против новия ковид.

Очевидно разхлабването на ограниченията, което се очакваше от 24 януари, става все по-нереалистично, разясняват медиите. Утре федералният канцлер Себастиан Курц ще разгласи по малкия екран решението на държавното управление след съвещания и с ръководителите на деветте австрийски провинции, само че наблюдаващи тук са на мнение, че локдаунът ще бъде продължен, а е допустимо и налагане на още по-рестриктивни ограничения.

Мерките сега и фактът, че една част от популацията явно не ги съблюдава, са явен сигнал, че би трябвало да се затегнат, счита математикът и статистик Ерих Нойвирт, съобщи за Българска телеграфна агенция Цветана Делибалтова. Въпреки всеобщото имунизиране е належащо носенето на маски да стане наложително, счита специалистът.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР