Оставка на министъра на земеделието поискаха днес животновъди от област

...
Оставка на министъра на земеделието поискаха днес животновъди от област
Коментари Харесай

Оставка на земеделския министър поискаха животновъди от Южна България

Оставка на министъра на земеделието желаеха през днешния ден животновъди от област Кърджали, Хасково, Димитровград и Харманли по време на двучасовия митинг по пътя от Кърджали за Маказа, до спирка "Джебел ". До блокиране на пътя не се стигна, защото това искане на протестиращите е било отказано от управляващите.

Причина за недоволството на животновъдите бяха ниските изкупни цени на млякото - 0,60 лв. за литър, и методът на субсидиране на бранша, регламентиран от Наредба 3, съгласно която дотацията към този момент се изплаща не на глава животно, както беше до 2017 година, а на потвърдено количество мляко.

Мандрите отхвърлят да ни изкупуват млякото, а по този метод ние не можем да потвърдим количествата, въз основата на които ни се отпуска дотацията, оплакаха се животновъдите.

По време на митинга стана ясно, че през днешния ден в Стара Загора представители на разнообразни асоциации на животновъдите в България готвят декларация, която ще адресират до Народното събрание, президента, премиера, земеделското министерство, в която ще слагат настояванията си за анулация на Наредба 3 в частта й за доказване на количеството мляко. Ако не бъдем чути, ще предприемем стъпки към образуване на народен митинг, безапелационни бяха животновъдите от Кърджалийско.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР