Остават само часове преди преди гостуването ни на Нова Зеландия

...
Остават само часове преди преди гостуването ни на Нова Зеландия
Коментари Харесай

Валентин Димов: Всички са готови да се раздават на 100 процента за България

Остават единствено часове преди преди гостуването ни на Нова Зеландия в плейофите за влизане в Световна група I на шампионата за Купа " Дейвис ". При триумф България ще реализира историческо класиране за Световна група I на шампионата, който е със статут на импровизирано международно отборно състезание. Капитанът на тима ни Валентин Димов разяснява последните вести към националите за уеб страницата на Българска федерация по тенис.

- Успяхте ли да се аклиматизирате?
- Настроението е доста положително. Момчетата съумяха да се аклиматизират, намират се в доста добра форма и са извънредно положително настроени. Всички са подготвени да се раздават на 100 % за България. Със сигурност адаптацията не беше лесна. Часовата разлика с България е доста огромна. Днес температурата е 33 градуса, а в България е зима. Смятам, че всички в тима към този момент са се аклиматизирали доста добре. Готови сме за този съдбоносен мач.
 Александър Лазаров ще открие мача на България против Нова Зеландия за купа Александър Лазаров ще открие мача на България против Нова Зеландия за купа " Дейвис "
- Александър Лазаров ще играе в първата среща на сингъл. Има ли това някакво значение?
- Последните години постоянно започвахме с Димитър Кузманов в първия мач. Този път ще стартираме с Алекс Лазаров. Не считам, че това е от толкоз огромно значение.

- Какво е мнението ви за Нова Зеландия?
- Нова Зеландия е тим, който не би трябвало да бъде подценяван по никакъв метод. Те са сериозен състав с опитни играчи и млади проспериращи състезатели. За Купа „ Дейвис " класирането в международната класация не е от толкоз огромно значение. Тук става въпрос за народен тим и всички би трябвало да сме доста виновни.
 Малки талисмани следват националите на България преди историческото посещение на Нова Зеландия Малки талисмани следват националите на България преди историческото посещение на Нова Зеландия
- Доволни ли сте от настилката за игра?
- Настилката е малко по-бавна от предстоящата. Голямото предизвикателство е, че има един необикновен вятър, който непрекъснато сменя посоката и силата си. Очаква се доста огромна поддръжка от тяхната аудитория, само че и от българи, които ще бъдат на трибуните с цел да ни поддържат нас.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР