Остават по-малко от две седмици до премиерата на Властелинът на

...
Остават по-малко от две седмици до премиерата на Властелинът на
Коментари Харесай

Как Rings of Power се надява да се изравни с филмите от Властелинът на пръстените?

Остават по-малко от две седмици до премиерата на " Властелинът на пръстените: Rings of Power " по Amazon Prime Video, само че в този момент се оказва, че Amazon желае шоуто да наподобява малко повече на филмите, адаптиращи творчеството на Дж.Р.Р. Толкин, които са режисирани от Питър Джаксън.

Въпреки че множеството от нас ще гледат сериала едвам идващия петък, 2 септември, нетърпеливите почитатели ще могат да гледат първите два часа от първия сезон няколко дни по-рано. Rings of Power ще получи своя лична кинопремиера.

Deadline оповестява, че първите два епизода на " Rings of Power " ще бъдат прожектирани в кината Cinemark единствено за една вечер - идната сряда, 31 август, два дни преди епизодите да се излъчат по Amazon Prime Video. Събитието е световно, като кината на Cinemark и неговите марки в целия свят продават билети за премиерата. Ако не друго, можем да чакаме спойлери на всички места сред идната сряда и петък, тъй че всички почитатели, които се надяват да заловен стрийминг премиерата, би трябвало да внимават при сърфирането идната седмица.

Фактът, че първите два епизода на " Rings of Power " ще излязат по киноекраните, може би е едно от дребното неща, които в последна сметка имат общо с акомодациите на Питър Джаксън. Както изясни ScreenRant, част от съглашението на Amazon с Tolkien estate упорства, че " Rings of Power " не може да се смята за директна предистория на филмите на Jackson . Ето за какво, колкото и почитателите да се молят за това, няма да видите Иън Маккелън да се появи в ролята на Гандалф. Няма да видите Галадриел на Морфид Кларк да се превъплъщава в Кейт Бланшет или Елронд на Робърт Арамайо да се трансформира по някакъв метод в Хюго Уивинг.

Не толкоз от дълго време Джаксън съобщи, че продуцентският екип на сериала се е свързал с него, с цел да изследва интереса му към присъединяване в сериала. Джаксън твърди, че им е споделил, че първо би трябвало да види сюжетите, и че по този начин и не е получил отговор. Това е единствено съмнение, само че защото Amazon е длъжен по контракт да се увери, че " Rings of Power " не е директна предистория на филмите на Джаксън , не е мъчно да си представим, че юридическият екип на Amazon ще си загуби мозъка, ако/когато чуе, че шоуто е разговаряло с Джаксън.

 питър джаксън
Питър Джаксън/ фото: Gulliver/ Getty
 

Отново, това са единствено спекулации, само че сигурно знаем, че някои хора са си изгубили мозъка по " Rings of Power ". Без никой от тях да е виждал каквато и да е част от поредицата до момента, почитателите на Толкин се оказаха разединени във връзка с идното ѝ битие, от време на време до безусловно фанатична степен . По време на излизането на трилогията на Джаксън сигурно е имало почитатели, които са изразявали недоволството си, само че нищо сходно на това, което видяхме в навечерието на сериала на Амазон. В един от образците, група почитатели подават петиция до Harper Collins да спрат да употребяват рекламното изкуство на " Rings of Power " върху изданията на книгите на Толкин; една много общоприета процедура, от която съгласно тях творчеството на Толкин е някак си освободено. Една от главните разлики сред това и всички недоволства на почитателите, излъчени по време на акомодациите на Джаксън, наподобява е възражението против цветнокожите, които са включени в функциите на елфите и джуджетата в новата поредност. Очевидно някои почитатели са афектирани от това, че същински хора играят мислени хора, в случай че тези същински хора не наподобяват тъкмо като въпросните мислени хора (поне не по този начин, както те са си ги представяли).
Още любопитни кино вести:
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР