Остават по-малко от 7 часа до началото на най-големия летен

...
Остават по-малко от 7 часа до началото на най-големия летен
Коментари Харесай

Фолклор, джаз и изкуство заливат Банско по време на най-големия летен форум в България

Остават по-малко от 7 часа до началото на най-големия летен музикален конгрес в България - МЕЖДУНАРОДНИЯТ ДЖАЗ ФЕСТИВАЛ В БАНСКО . Огромната му известност по целия свят го трансформира в едно от най-значимите културни събития на Балканите. Красивият древен град Банско е място за среща на емблематични персони от нашето музикално съвремие. До края на 22-то издание на фестивала, следобедите в планинското ни градче ще бъдат разнообразявани с демонстрации на възраждащи локални традиции, като предене, направа на сувенири от тъкани и тъкане на „ разбой ”.
Активностите са част от Културни вечери „ Традиции и изкуство ”, които цяло лято притеглят любопитните туристи пред Посетителски-информационен център. Отново там, за първи път тази година, добре познатите на банскалии „ Айрън Брадърс ”, провеждат ковашко шоу, с което образно ще показват пред искащите тънкостите в ковашкото изкуство и ще потвърдят стигмата, че желязото се кове, до момента в който е горещо.
Пред Посетителския-информационен център, през днешния ден започваме с проява на дърворезба на фона на музикалните осъществявания на фолклорна група при Читалище „ Светлина ”-с. Кремен.

На 7.08 (сряда) ще плетем шушони и ще разкрием тайната на българската бродерия под съпровода на женска фолклорна група „ Извор ” -Банско.
На 8.08 (четвъртък) още веднъж ще ви впечатлим с майсторска дърворезба в компанията на момчетата от фолклорна група „ Банска Младост ”.
На 9.08 (петък) ще следим извънредно забавното умеене за бродиране на сувенирни топки, още веднъж допълнено с осъществяванията на нашите другари от фолклорна група „ Банска младост.
На 10.08 (събота) , ви каним в музей „ Велянова Къща ", с цел да следим проява по " Тъкане на резбой " и да се насладим на осъществяванията на добре известните на всички „ Бански Старчета ”.
От 9 до 13 август , художничката Мариана Стефанова ще ви предложения в своя нереален свят с изложбата си „ Доза изкуство ”, ситуирана във фоайето на Посетителски-информационен център.
Фолклор, джаз и изкуство се преплитат в Банско, с цел да затвърдят позициите му като град на свободния дух и да запазят първото му място като най-хубава фестивална дестинация на Балканите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР