Остават малко повече от две седмици до 34-ото издание на

...
Остават малко повече от две седмици до 34-ото издание на
Коментари Харесай

Какво да очакваме от тазгодишната Аполония

Остават малко повече от две седмици до 34-ото издание на Празници на изкуствата Аполония. Фестивалът ще се организира от 31 август до 8 септември в Созопол и ще включва над 70 културни събития, измежду които „ Цената на триумфа “, „ Книжна Аполония “ и „ Детска Аполония “. Билетите, в това число и Златният пропуск, осигуряващ достъп до всички събития, към този момент са в продажба и могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim.bg. 

За седма поредна година обичайните за Фестивала срещи „ Цената на триумфа “ ще показват достиженията на известни хора на изкуството. Писателят Георги Господинов и художникът Греди Асса ще бъдат измежду първите създатели, които ще споделят мислите си за провокациите по пътя към триумфа с публиката на Аполония. Графичният дизайнер, плакатист и аниматор Теодор Ушев и режисьорът Владимир Люцканов също ще вземат присъединяване в диалозите на тематика осъществения блян, мечтаното осмисляне на всеки труд, визията за съвършенството и признанието на публиката.

По време на Фестивала особено място за всички ценители на литературата заема „ Книжната Аполония “. За трета поредна година известни издателства ще вземат участие в събитието и ще показват свои определени създатели и произведения. Сред издателските къщи, които ще покажат най-хубавите литературни творби на редица български и задгранични гении, са ИК Жанет 45, ICU, Издателство „ Лексикон “, Artline Studios и други.

„ Детската Аполония “, проведена от Фондация Аполония и Сдружение „ Духовно огледало “, още веднъж ще бъде измежду акцентите на Фестивала. 19-ото издание на емблематичното събитие ще даде сцена за креативна изява на младите български гении в региона на изобразителното и приложното изкуство, фотографията, музиката и хореографията. „ Детската Аполония “ ще даде и неповторима опция на разнообразни генерации създатели да се срещнат на фестивала. 

За музикалните почитатели ще има и много концерти. Кулминацията на програмата тази година ще бъде закриването на фестивала от легендите на ФСБ, които ще отпразнуват 40 години от основаването на групата на сцената на Аполония на 8 септември. Сред останалите акценти в програмата са осъществяванията на Хилда Казасян, Милица Гладнишка, Белослава, Jeremy?, както и актьорските изяви на Асен Блатечки, Захари Бахаров, Теодора Духовникова и Луиза Григорова.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР