Остават броени дни, в които физическите лица могат да ползват

...
Остават броени дни, в които физическите лица могат да ползват
Коментари Харесай

Над 11 000 варненци се възползваха от предварително попълнената електронна декларация

Остават броени дни, в които физическите лица могат да употребяват отстъпката от 5% от налога за довнасяне погодишната си данъчна декларация. Срокът за ранно онлайн обявление и заплащане е 31 март, припомнят от НАП-Варна.

Общо 18676 са подадените заявления по член 50 от ЗДДФЛ във варненския офис на приходната организация. От тях 3 983 данъкоплатци заявиха приходите си в салона за обслужване в морската столица, а 14 326 души избраха да подадат декларациите си по електронен път с личен идентификационен код (ПИК) или дипломиран електронен автограф, 367 са употребявали услугите на лицензиран пощенски оператор.

Близо 11250 са потребителите, които все още са се възползвали от е-услугата за достъп до авансово попълнената данъчна декларация, която от 9 март е разполагаем в Портала за електронни услуги на Национална агенция за приходите.

От териториалната дирекция на приходната организация във Варна припомнят, че жителите подали годишните си заявления по електронен път до 31 март употребяват отстъпка до 500 лв. от налога за довнасяне, в случай че нямат подлежащи на наложително осъществяване обществени отговорности все още на подаване на декларацията, както и в случай че са внесли целия размер на налога за довнасяне в период до 31 март.

Тази година данъчната акция за обявление на приходите на физически лица, получени през 2022 година, завършва на 2 май, защото 30 април е почивен ден.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР