Остава възможността за ваксинация на трудноподвижни лица срещу COVID-19 от

...
Остава възможността за ваксинация на трудноподвижни лица срещу COVID-19 от
Коментари Харесай

1 275 трудноподвижни лица и живеещи в отдалечени райони, са ваксинирани във Варненска област

Остава опцията за имунизация на трудноподвижни лица против COVID-19 от мобилни екипи на РЗИ, ЦСМП и лечебни заведения в страната.

И след отпадане на изключителната епидемиологична конюнктура всеки жител, който желае, може да си сложи ваксина против COVID-19 в имунизационните пунктове в лечебни заведения и районни здравни инспекции, оповестяват от Министерство на здравеопазването. Актуална информация за активността на имунизационните пунктове на територията на съответната област се разгласява на интернет страниците на РЗИ.

Остава опцията трудноподвижните жители и лицата, живеещи в труднодостъпни и отдалечени региони да бъдат имунизирани против COVID-19 от мобилни екипи, образувани от РЗИ, ЦСМП и лечебни заведения в страната.

Към 1 март са ваксинирани общо 25 604 трудноподвижни жители и лица, живеещи в труднодостъпни и отдалечени региони, като информацията се събира ежемесечно.
За област Варна – ваксинирани са 1 275 души, от които 374 трудноподвижни жители и 901 лица, живеещи в труднодостъпни и отдалечени региони.   Най-голям е броят на ваксинираните от мобилни екипи в област Бургас – 5 648 жители, от които 4 055 са трудноподвижни, а 1 593 – лица, живеещи в труднодостъпни и отдалечени региони. На територията на Столичната РЗИ са имунизирани 1 860 трудноподвижни лица.

В Софийска област ваксинирани са 1 667 лица. На територията на област Велико Търново с ваксини против COVID-19 са ваксинирани 141 трудноподвижни жители и 1 583 поданици на труднодостъпни обитаеми места. В област Стара Загора ваксини против коронавирусната зараза са сложени на 1 698 искащи.

В област Благоевград ваксини против COVID-19 са сложени на 1 111 жители. За област Варна – ваксинирани са 1 275 души, от които 374 трудноподвижни жители и 901 лица, живеещи в труднодостъпни и отдалечени региони.

В област Хасково ваксини против коронавирусната зараза са сложени на 842 искащи. За област Силистра броят им надлежно е 909. В област Сливен са имунизирани 814 лица. В област Перник ваксини против COVID-19 са сложени на 672 трудноподвижни жители и лица, живеещи в труднодостъпни и отдалечени региони.

На територията на област Ямбол са имунизирани 739 трудноподвижни лица. 625 са ваксинираните лица в област Кърджали.

602 трудноподвижни жители и 114 лица, живеещи в труднодостъпни и отдалечени региони са имунизирани против COVID-19 в област Кюстендил. В област Русе ваксини против COVID-19 са сложени на 542 жители, в област Търговище – на 566 жители, в област Враца – на 446 жители.

Желаещите да бъдат ваксинирани против коронавирусната зараза и попадащи в съответните категории жители могат да се свържат със съответното РЗИ, с цел да бъде планувана имунизацията им от мобилен екип на здравната ревизия, на ЦСМП или на лечебно заведение, съгласно основаната в региона организация.

Информация за опциите за имунизация на трудноподвижни хора и живеещи в отдалечени региони можете да намерите на уеб страницата https://plusmen.bg – част от осведомителната акция „ Плюс мен “ на Министерството на здравеопазването за изгодите от имунизациите и имунизацията против COVID-19.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР