Останките на Титаник са в изключително лошо състояние. Особено силно

...
Останките на Титаник са в изключително лошо състояние. Особено силно
Коментари Харесай

Титаник се разпада на дъното на океана

Останките на " Титаник " са в извънредно неприятно положение. Особено мощно е гниенето на десния ръб. Това откри интернационален екип, който се спусна до най-известния транспортен съд в света за пръв път от 15 години, написа Би Би Си. " Титаник " се намира на дъното на Атлантическия океан, на дълбочина от 3800 метра.

Историкът Паркс Стивънсън споделя: " Ваната в банята на капитана е обичана фотография на запалянковците, които учат кораба. Нея към този момент я няма. Цялата палуба от тази страна рухва, като гниенето единствено ще се ускорява ", показва Българска национална телевизия. 

Според Стивънсън, идващият стадий от разрухата на " Титаник " ще е сриването на част от покрива на кабините на носа, което ще закрие изгледа към вътрешността на кораба.

Силните океански течения, солената вода и бактерия, която разяжда метал са трите фактора, които унищожават останките на " Титаник ".

Корабът е на океанското дъно от повече от 100 години, като се намира на към 600 километра от крайбрежията на канадската провинция Нюфаундленд.

Пътническият лайнер, който е бил най-големия транспортен съд от този тип по това време, катастрофира в айсберг. От 2200 пасажери и екипаж умират над 1500.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР