Останките на френски и руски войници, загинали по време на

...
Останките на френски и руски войници, загинали по време на
Коментари Харесай

Два века след поражението на Наполеон Русия и Франция погребват загинали

Останките на френски и съветски бойци , починали по време на пагубното оттегляне на Наполеон от Москва през 1812 година, ще бъдат положени в събота в необичаен миг на единение сред двете страни , написа Агенция Франс Прес.

На гала край град Смоленск ще се организира повторното заравяне на 126 души, убити в една от най-кървавите борби от съветската акция на Наполеон .

Погребението става, когато Франция отбелязва двестагодишнината от гибелта на военния водач тази година .

Очаква се потомци на съветски и френски военни водачи от 19-ти век да участват на погребението във Вязма , град на повече от 200 километра западно от Москва.

Останки от 120 бойци, три дами и трима юноши бяха открити в всеобщ гроб от археолози от двете страни през 2019 година

1812 - At the Battle of Vyazma, the rear guard of Napoleon's Grande Armée is defeated by Russian Empire forces
— Osprey Publishing (@OspreyBooks)
Разкопките са водени от Пиер Малиновски, обвързван с Кремъл началник на Фондацията за развиване на руско-френските исторически начинания.

Смята се, че трите дами са по този начин наречените ( vivandieres , които са предоставяли първа помощ във френската войска, до момента в който се счита, че тримата юноши са били барабанисти .

Смята се, че всички са починали по време на борбата при Вязма на 3 ноември 1812 година при започване на отстъплението на френската войска от Москва и преди ужасяващото прекосяване на река Березина .

Церемонията, съпроводена с оръжеен привет, ще означи необичаен миг на единение сред Русия и Европа по време на засилено напрежение по голям брой въпроси.
 Русия отговори на Помпео с картината
Русия отговори на Помпео с картината " Отстъплението на Наполеон "

Москва: Продължавайте по този начин, корави момчета

" Преки потомци на главните участници и в спора се срещат тук дружно в символ на помиряване в памет на съветските и френските бойци, които техните предшественици са командвали преди повече от 200 години ", разяснява Малиновски пред Франс прес.

Юлия Хитрова, потомък на съветския фелдмаршал Михаил Кутузов - считан за народен воин за отбиване на нашествието на Наполеон - добави: " В гибелта всички са равни: в този момент всички са в един гроб ".

Принц Йоаким Мурат, потомък на един от най-прославените маршали на Наполеон , назова идната гала " знак на взаимно почитание " сред в миналото воюващите страни .

Масовият гроб е открит за първи път по време на строителни работи и в началото се е считало, че е един от многото всеобщи гробове от Втората международна война в Западна Русия.

Но проучванията на Руската академия на науките по-късно демонстрираха, че останките са на жертви на акцията на Наполеон , множеството от тях са към 30-годишни по време на гибелта си , изяснява антропологът Татяна Шведчикова.

Александър Хохлов, началник на археологическата експедиция разяснява, че откриването на железни униформени копчета е помогнало да се откри, че някои от жертвите са служили в 30-ти и 55-ти пехотен полк на френската войска и 24-ти лек пехотен полк .
 В Русия търсят злато от отстъплението на Наполеон
В Русия търсят злато от отстъплението на Наполеон

Вярват, че Бонапарт бяга с 80 тона злато и полезности от Москва през 1812 година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР