Останки от пътници на изчезналия по маршрута си самолет на

...
Останки от пътници на изчезналия по маршрута си самолет на
Коментари Харесай

Открити са останки и загинали от разбилия се чилийски самолет


Останки от пасажери на изчезналия по маршрута си аероплан на чилийските военно-въздушни сили (ВВС) са открити в морската зона на издирването в протока Дрейк сред Южна Америка и Антарктида. Това заяви радиостанция " Кооператива ", като се базира на шефа на провинция Магалянес Хосе Фернандес, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според него Военновъздушни сили на Чили са удостоверили, че " са открити остатъци от самолета и от хората, които са били на борда ". Останките още не са докарани на континента.

Издирвателната интервенция продължава. Според губернатора в зоната, от която екипажът за финален път е открил радиовръзка, са открити също колело на военно-транспортния аероплан С-130 " Херкулес ", елементи от шасито и от фюзелажа.

В сряда чилийските военно-въздушни сили оповестиха, че един от транспортните им самолети е липсващ с 38 души на борда на път за база в Антарктика.

Самолетът Херкулес C130 е изхвърчал в понеделник в 16:55 часа локално време (19:55 по Гринуич) от южния град Пунта Аренас. Операторите са изгубили връзка със самолета към 18 часа.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР