Останал парализиран от същата моторно-невронна болест, която засегна , един

...
Останал парализиран от същата моторно-невронна болест, която засегна , един
Коментари Харесай

Парализиран френски хип-хоп изпълнител прави музика с очите си

Останал неподвижен от същата моторно-невронна болест, която засегна, един френски реализатор не спря да прави музика - с очите си.

Жем „ Пон ” Галар, член-основател на френската рап група Fonky Family, се разболя от амиотрофична латерална склероза (ALS) през 2015 година, което го прикова за леглото и е на непрекъсната поддръжка на живота.

Но благодарение на програмен продукт, който наблюдава придвижванията на очите му, с цел да имитира дейностите на ковмпютърна мишка, той е в положение да композира и написа, както и да приказва с компютърно генериран глас.

Резултатът е мини-албум с сходни на сънища електро битове " Listen and donate ”, публикуван предходната седмица, и поддръжка от един от неговите музикални герои, английската легенда в писането на текстове на песни Кейт Буш.

" Ако има известие... това е, че всичко е допустимо ", сподели Пон пред AФП.



Отне му съвсем четири години, с цел да се върне към правенето на музика, откакто се разболя.

„ Не че не желаех, само че бях ангажиран с други неща, като оцеляване “, сподели той.

" Когато призракът на гибелта изчезна, значително с помощта на трахеотомия, преоткрих желанието да пиша музика, само че не мислех, че е допустимо единствено с очи. "

ALS е двигателно-невронно заболяване, което води до загуба на мускулен надзор, засягайки способността да се движите, говорите, ядете и дишате без помощ. Но технологията отвори още веднъж благоприятни условия за Галар, който е на към 40 години. „ Преоткрих Пон, който познавах преди “, сподели брачната половинка му Уахиба. „ И е даже по-силен, в сравнение с беше преди. ” Резултатите могат да се чуят в новия му албум, който, както подсказва заглавието, се надява да събере средства за организация Trakadom, която оказва помощ на хроничните пациенти да получават грижи вкъщи.

Пон провежда благотворителната организация с двама лекари за да образова повече болногледачи за домашна поддръжка.

„ Говорейки за това с лекари, медицински сестри и болногледачи, видях, че има сериозна липса на образование и че доста от тях желаят тази опция “, сподели той.

Самият Пон е на неестествен респиратор, само че живее вкъщи си в района Тарн в югозападна Франция, със брачната половинка си и двете си дъщери.

Първото му завръщане към музиката е албумът „ KateMe “ през 2019 година, отдаден на любовта му към музиката на Кейт Буш и включващ „ It`s Me Cathy “, преправка на нейната класика „ Wuthering Heights “.

Не знаеше какво да чака, когато й изпрати албума.

Но Буш отвърна с думите, че обича музиката и му дава право да вземе шаблони от нейния азбучник.

Още от ШОУБИЗНЕС:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР