Основно правило в епидемиологията е, че имунизации, особено масови, не

...
Основно правило в епидемиологията е, че имунизации, особено масови, не
Коментари Харесай

Атанас Мангъров: Мерките са безсмислени, трябва веднага да бъдат премахнати

Основно предписание в епидемиологията е, че имунизации, изключително всеобщи, не трябва да се вършат по време на зараза. Това съобщи във Велико Търново известният съперник на локдауна - доцент Атанас Мангъров. Причината е, че е допустимо да се ваксинират хора, които към този момент са инфектирани, само че към момента са е инкубационния етап на болестта. Втората причина е, че хора, които са имунизирани и още не са изработили задоволително мощен имунен отговор също биха могли да се заразят и това да докара до непредвидено взаимоотношение сред естествената зараза и направената ваксина.

Инфекционистът дефинира наложените противоепидемични ограничения като безсмислени и, че е належащо колкото се може по-скоро да бъдат отстранени, с цел да се върнем към естествения си метод на живот. Той е безапелационен, че епидемията се употребява за политически цели и това ще се отрази и на идните избори.

" Цялото всяване на боязън неизбежно ще отблъсне част от хората, само че това, което мога да кажа е, че да отидеш да гласуваш не е по-опасно от това да отидеш до магазина, да се качиш на рейса или някоя друга активност от всекидневието ни. С тази разлика, че когато отидеш да гласуваш правиш нещо, което ще рефлектира върху живота ти за идващите 4 година В демократична страна, в каквато се надявам, че живеем, това е метода да се трансформират нещата “, сподели още доцент Мангъров.

И прикани хората да гласоподават и да надвият всички свои предубеждения, с цел да не се постанова още веднъж да излизат на митинги по улици и площади.

Според доцент Мангъров високата смъртност от Covid-19 в България се дължи на обстоятелството, че сме една от най-болните народи в света. Средната дълготрайност на живота при мъжете е 69 година, а за дамите към 73 година, до момента в който в Испания и Италия този индикатор е 85 година

" Имаме голямо голям брой от хора, които даже в по-млада възраст имат съществени белодробни, ендокринни и други болести, и когато се сблъскат с сходна зараза, засягаща белия дроб, всички останали органи и системи се натоварват. И там, където има едва място декомпенсират ", сподели още доцент Мангъров.

И добави, че България е измежду водещите страни в Европейски Съюз по детска смъртност, което също е много нежелан индикатор.

" Вече в целия свят стана явно, че един не изключително тежък медицински проблем се употребява по един възмутителен метод и за всевъзможни цели, най-много политически и  икономически. Виждаме, че в страните, в които тези противепидемични ограничения се прилагаха най-хлабаво, сега има най-хубави индикатори във връзка с леталитета ".

" Говоря за страни като Швеция, за някои щати като Тексас и Флорида в Съединени американски щати, където бяха прекратени част от ограниченията, като носенето на маски да вземем за пример. Там броят на случите и на умрелите вървят надолу, т.е. колкото по-скоро се върнем към естествения си темп на живот, толкоз по-добре ще бъде за нас – стопански, обществено, психически и така нататък “, безапелационен е доцент Мангъров.

Относно имунизациите против Covid-19 медикът съобщи, че това е персонално решение. 

" Тези ваксини най-вероятно са положителни, само че това към момента не е потвърдено и не трябва да се постановат такива артикули, които не са изпипани по разпоредбите на изкуството за всеобщо приложение или се постановат със силови административни и други ограничения. Наблюдават се места, където хората се водят под строй да се имунизират, като има негласни закани, че в противоположен случай ще изгубят работата си. Това е аморално и неетично. Ваксини би трябвало да има и всеки, който желае да може да се ваксинира. Ако не му е ясно дали би трябвало или не, дано се съветва с доктор. Всички хора с съпътстващи болести и тези, при които може да протече по-тежко инфекцията биха могли да се имунизират, само че всеки случай би трябвало да се преценя самостоятелно “, уточни доцент Мангъров.

Той посочи, че не се е ваксинирал, защото има антитела и човек, който се е срещал с вируса не е нужно да се ваксинира, макар че, в случай че желае може да го направи. Инфекционистът акцентира, че не икономисва истината на никого, въпреки и това да не се харесва на неговите съперници. Най-големият критик на Националния действен щаб дойде в остарялата столица, с цел да се срещне с жители и да съобщи поддръжката си за претендентите за народни представители от Политическа партия АБВ.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР