“Основният период, в който насочваме вниманието към студентите, е от

...
“Основният период, в който насочваме вниманието към студентите, е от
Коментари Харесай

200 екипа полицаи и над 270 камери ще следят за реда по време на студентския празник

“Основният интервал, в който насочваме вниманието към студентите, е от четвъртък до неделя, като опцията за внимание е обезпечено с 200 екипа от пътна полиция за всеки един от тези дни. Обект на тези инспекции няма да бъдат единствено студентите, а всички водачи. Повече от 270 камери ще работят ”. Това съобщи Мария Ботева от Пътна полиция на брифинг в ГДНП на Министерство на вътрешните работи, съобщи кореспондент на БГНЕС.

“ Препоръчваме различни типове превоз в случай че водачите са нови и са избрали дестинация, в която видимостта е минимална. Ако се откри ръководство на моторно превозено средство след приложимост на алкохол ще му бъдат отнети точки, както и книжката му може да бъде взета и даже да се стигне до затвор в случай че промилите алкохол са по-високи. Напомняме и на водачите да си закупят нужните винетки, в случай че пътуват отвън обитаемоте места ”, съобщи още тя и напомни нарушаванията от предходната година. “От 6-ти до 9-ти декември 2021 година пътнотранспортните катастрофи са 38, като 5 от тях са били с ранени. 17 са били водачите, при които откритото количество алкохол е било над 1,2 промила. На територията на Министерство на вътрешните работи Бургас, Столична дирекция на вътрешните работи, както и Министерство на вътрешните работи Благоевград са били открити най-вече нарушавания.
Мария Ботева
“По мотив започването на студентския празник на 8-ми декември сме провели организационни срещи с локалната власт по територията на страната и имаме информация по отношение на провеждането на празника в хотелите, къщите за посетители и вилите. Направили сме и предписание на всички шефове на частните охранителни компании, които ще обезпечават сигурността, както и сме уведомили шефовете на хотелите, в които се чака поток от студенти ”, Това съобщи и Борислав Муеров заместник- шеф на ГДНП. “Ще обезпечим и пътникопотока на моторни транспортни средства по време на празника.

Проверката на водачите на транспортни средства за алкохол, превишена скорост и спазването на отдалеченост са наложителни. Всички механически средства ще бъдат на терен и всички чиновници с полицейски пълномощия ще работят през тези дни в цялостен потенциал, като сме основали организация всички обекти да се обезпечат с нужния полицейски запас. Наред с това ще има и по комплексите оперативно застраховане от регионалните дирекции, които ще наблюдават за осъществяване на закона за здравето, за протекция на детето, с цел да могат тези неща да допринесат за благополучното превозване на празници ”, посочи още заместник-директорът на ГДНП.

Гл. инсп. Красимира Стоядинова от “Охранителна полиция ”уточни, че засилени инспекции ще има в Централна градска част, в Студентски град, както и в хижите в регион Витоша. Проверките ще продължат и до края на новогодишните празници.

Георги Толкин от Групово дело " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " съобщи, че от началото на акцията са тествани над 500 обекта, в които са открити 90 нарушавания, както и са основани 9 акта за административни нарушавания при притежателите на заведенията. “Освен това е изработен и инструктаж на чиновниците в тези заведения за попречване на пожари, както и при възникването на такива, да се изведе популацията по най-безопасния метод ”, акцентира още Георги Толкин. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР