Основният ми опонент не само на президентските избори, но и

...
Основният ми опонент не само на президентските избори, но и
Коментари Харесай

Лидерът на Възраждане: Президентът трябва да контролира дневния ред на обществото

Основният ми конкурент освен на президентските избори, само че и във всяка една акция, постоянно е било унинието, апатията на хората, че вотът им има значение. Повече от 30 години на народа е внушавано, че от него нищо не зависи. Това сподели в " Още от деня " по Българска национална телевизия претендентът за президент и водач на партия " Възраждане “ Костадин Костадинов.

" Основната ни битка ще бъде да накараме хората да излязат да гласоподават и да им разбираем, че има смисъл от този избор “, посочи той.

Костадинов счита, че президентът като олицетворяващ единството на нацията е индивидът, който би трябвало значително да управлява дневния ред на българското общество. Той разяснява и енергийната рецесия.

" За нея се приказва повече от две години. Беше ясно, че токът ще нарастне, в един миг предвид на декларираните упоритости от страна на държавното управление на Борисов и Каракачанов, да се стопират ТЕЦ-овете “.

Решението, което даде претендентът за президент за въпросния енергиен проблем: " Трябва да се довърши " АЕЦ - Белене ". Нещо, за което от години се приказва, само че поради американски напън не се прави “.

Костадинов обясни, че Топлоелектрическа централа " Марица изток 1 и 3 “ образуват сред една трета и една пета от общия енергиен микс на страната. Това са частни централи, които получават обезпечено от страната, високи изкопни цени и надвишават повече от 3 пъти цената на Топлоелектрическа централа " Марица изток 2 “, която е Българската държавна топлоенергийна електрическа централа.

Той добави: " Необходимо е цялостно преразглеждане на договорите и в случай че те откажат да се съобразят с изискванията на българската страна, преустановяване. Да излязат на свободния пазар, да забележим дали някой ще им даде цена от 180 лева, колкото сега им плащаме ние. Има и различен проблем – единият от блоковете на АЕЦ " Козлодуй “ излиза в плануван ремонт доникъде на октомври месец. Ако инцидентно се окаже, че имаме малко по-студено време, може да изпаднем в обстановка, в която да внасяме ток. Защото не съумяваме да издържим “, счита Костадинов
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР