Основният крайъгълен камък около, който беше конструиран Договора за добросъседство

...
Основният крайъгълен камък около, който беше конструиран Договора за добросъседство
Коментари Харесай

Историческият спор за Македония - как България ще защити интересите си?

Основният крайъгълен камък към, който беше конструиран Договора за добросъседство с Република Северна Македония беше решение на проблемите в общата ни история. В момента има един отвод от решение на тези проблеми, има едно отсрочване и отсрочване от страна на македонските сътрудници. Сроковете са напълно къси и те би трябвало да покажат една мотивация и предпочитание за работа.
Това сподели в утринния блок на БТВ зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев, който разяснява вчерашната консултативна среща при президента по тематиката за участието на Македония в Европейски Съюз.
" В случая приказваме за смяна на учебниците и проучване на истроическата истина. Тук приказваме за обрисуване на общата история, а не за тълкувание на историята. България има опция да употребява доста разнообразни способи и принадлежности, с които да влияе. Много е елементарно да кажем - ще се наказваме.
България няма да направи никакъв компромис във връзка с историята. Във всеки един миг, в случай че забележим, че нашата история се употребява, че е заплашен националния ни интерес, то тогава България ще се възползва от механизмите за влияние, с които разполага. България има лостове за надзор и няма да изпусне този надзор. Никой не може да ни принуди и накара да създадем нещо против националните ни ползи. Ние сме пълновръстен член на Европейски Съюз.
Ако забележим, че македонските сътрудници се заиграват с историята ни и националните ни ползи, ще използваме лостовете си на въздействие. България в никакъв случай не е казвала, че участието на Република Северна Македония е даденост и ще падне от небото. Трябва да имаме приемлив резултат от работата на комисията. Решаването на казуса с Гоце Делчев ще бъде една доста добра първа стъпка ", даде образец Георгиев.
Темата разяснява и журналистът Любчо Нешков. " Промяната в Македония е налице. Членстовото на Скопие в Европейски Съюз ще стане с помощта на поддръжката на България. Президентът Стело Пендаровски направи голяма неточност.
Политиците не се месят в историята, както направи той, те вършат историята. Аз съм уверен, че неговите опити ще се провалят и Северна Македония ще стане член на Европейски Съюз, като за първи път от толкоз доста години ще бъдем дружно освен във боен, само че и в стопански съюз. Това е неизбежно.
От двете страни има хора, които се пробват да тровят ситуацията. Етническата принадлежност на Гоце Делчев не може да бъде изменена или решена от Пендаровски или Каракачанов. Те могат единствено да си мечтаят за това, което той е направил и постигнал.
Нека вицепремиерът Красимир Каракачанов да отиде на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Логодаж " и види какво става там - разпада се и минават по една-две коли, вместо хората да поддържат връзка. Нали и роумингът щеше да се маха? Сега е 7 лв.. Това са нещата, които сближават двата народа, а не ровеното в учебниците по история ", безапелационен бе той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР