Основният акционер на БТК Спас Русев купува Telekom Albania чрез

...
Основният акционер на БТК Спас Русев купува Telekom Albania чрез
Коментари Харесай

Спас Русев купува Telecom Albania за 50 млн. евро

Основният акционер на БТК Спас Русев купува Telekom Albania посредством компанията си „ Албания Телеком Инвест ”, заяви досегашният притежател на албанския мобилен оператор OTE.

Сделката е за 50 млн. евро. В нея взе участие и предприемачът с албански генезис Елвин Гури.

Съветник е била гръцката Еurоbаnk.

Очаква се договорката да бъде финализирана през първата половина на 2019 година след приемането на съответните регулаторни утвърждения и усвояването на финансирането, се показва в известието.

„ Продажбата на Telecom Albania приключва една сполучлива инвестиция в Албания за ОТЕ. Това е стратегическо решение в подтекста на променените цели на групата и проектите ни за напредък. Целта е това да има стойност за всички акционери и поддръжка за стабилно развиване ", съобщи в официално съобщение ръководителят и основен изпълнителен шеф на OTE Майкъл Цамаз.

„ Бих желал да благодаря на управлението и чиновниците на Telecom Albania за достиженията на компанията досега, както и за положителното им съдействие с OTE Group. Придобиването на компанията от мощна и предприемаческа капиталова група обезпечава нейния напредък и основава условия за по-нататъшно подсилване на пазарната й позиция ", добави Цамаз.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР