Основните сигнали за корпоративен вот касаят политическа партия ГЕРБ. Това

...
Основните сигнали за корпоративен вот касаят политическа партия ГЕРБ. Това
Коментари Харесай

Иван Демерджиев: Сигналите за корпоративен вот касаят най-вече ГЕРБ

Основните сигнали за корпоративен избор касаят политическа партия ГЕРБ. Това съобщи вътрешният министър Иван Демерджиев.

" При корпоративния избор по-трудно се открива закононарушение. Имаме някои производства и инспекции. По-трудно се събират доказателства ", изясни Демерджиев.

Той посочи, че с връщането на хартиената бюлетина се усилват опитите да се манипулира вота.

" Досъдебните производства са два пъти повече по отношение на предходните избори. Не позволихме тези практики да повлияят на вота.

Често в листите на неизбираеми места се включват лица, познати на полицията, които се занимават с практики. Те получават имунитет като кандидат-депутати.

Апелирам партиите деликатно и точно да ревизират кого включват при последващи избори ".

Това сподели още Демерджиев. И добави, че главно тези случаи касаят две партии. Вътрешният министър не ги назова, само че съобщи, че ги е назовавал от през вчерашния ден насам доста пъти. Очевидно става дума за ГЕРБ и Движение за права и свободи.

Образувани са 143 досъдебни производства, съвсем 90% повече, спрямо предходните избори. Над 800 очевидни сигнала са отработени и към 500 оперативни. Издадени са 2100 предупредителни протокола Около 30 са бързите производства. Задържаните са 126, на предходните избори са били 90

" Не позволихме на хибридните офанзиви да повлияят на изборите. В началото на идната седмица даже да има нови закани няма да се стига до затваряне на учебни заведения ", сподели още Демерджиев.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР