Основните ремонти и незаконното строителство служебният кабинет няма да разплаща.

...
Основните ремонти и незаконното строителство служебният кабинет няма да разплаща.
Коментари Харесай

Шишков: Мащабът на незаконното строителство е в рамките на около 1 млрд. лева

Основните поправки и противозаконното строителство служебният кабинет няма да разплаща. Мащабът на противозаконното строителство са възлагания в границите на към 1 милиарда лв.. Подал съм сигнал до Министерство на вътрешните работи и прокуратурата. Това съобщи служебният министър на районното развиване благоустройството проектант Иван Шишков пред Нова тв. 
Прочетете още
Според него са разплатени настоящите поправки, за които няма актове за нелегално строителство. " Другата част от отговорностите на АПИ от началото на 2021 година също са в настоящите поправки. Трябва да има гаранция преди да бъдат въведени в употреба по законов ред, с цел да го употребяваме умерено. Строителството не е било надзиравано по законов ред, в този момент не можем да сме сигурни в него ", изясни министърът. И добави, че сега не се строи нелегално и с цел да се узакони, би трябвало да бъде изменен законът.

По думите му за 4 и 5 лот имат формирани актове за нелегално строителство, само че към този момент са отчуждени. " Проблемът е, че никой не си припознава кой е направил строителството, само че то е реалност. Въведохме в употреба частта от Хемус до Шумен и Белокопитово. Този сектор от 16,5 км го финализирахме, заслугата е освен на този длъжностен кабинет, само че и на предишния. В идващия сектор 9, в който имаше процедурни проблеми, в границите на идващите 10 дни ще бъде утвърден обстоен организационен проект. Автомагистрала " Хемус " в посока Шумен и Варна ще бъде строена в идващите месеци. Проблемът на автомагистралата е установеното нелегално строителство. Депутатите не пожелаха да одобряват предлагането ми за толерантност, с цел да се узакони строителството. Трябва да се вземе решение за законово продължение ", уточни той. И посочи, че изказванията, че ДНСК са " бухалка " е, с цел да не се разбере какво в действителност е станало. 

Относно Автомагистрала " Европа " Шишков показа, че до няколко месеца ще се приключи сектора сред Драгоман и Калотина. " Имаше извънредно огромно закъснение от 7 месеца по утвърждение на обстоен организационен проект на сектора до Сливница. Няма да го приключим до края на годината. Надявам се в границите на няколко месеца да бъде издадено позволение за градеж ", акцентира той. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР