Основните права на избирателите бяха спазени, въпреки че обвиненията в

...
Основните права на избирателите бяха спазени, въпреки че обвиненията в
Коментари Харесай

Международните наблюдатели на вота: Изборите бяха организирани адекватно

Основните права на гласоподавателите бяха спазени , макар че обвиняванията в пазаруване на гласове и оказван напън повлияха отрицателно на части от изборния развой, показаха на конференция интернационалните наблюдаващи, наблюдавали провеждането на предварителните парламентарни избори на 2 октомври. 
 интернационалните наблюдаващи избори Българска телеграфна агенция
Въпреки късното начало на подготовката и ограничавания механически и административен потенциал на изборната администрация, изборите бяха проведени съответно, сочат предварителните изводи на наблюдаващите, които бяха показани пред медиите. 

„ Докато доста аспекти от изборния развой протекоха безпрепятствено , видно е, че са нужни усъвършенствания в изборното законодателство и процедури “, сподели Нина Суомалайнен , началник на задачата за оценка на изборите към Службата за демократични институции и права на индивида (СДИПЧ). 
 интернационалните наблюдаващи избори Българска телеграфна агенция
Тя напомни, че констатациите на наблюдаващите са предварителни, а окончателната оценка и рекомендациите на организацията ще бъдат предоставени на страната ни в предстоящ обстоен отчет. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР