Основните гнезда на разпространение на коронавирусната инфекция са училищата, не

...
Основните гнезда на разпространение на коронавирусната инфекция са училищата, не
Коментари Харесай

Лекар: Основните гнезда на К-19 са училищата

Основните гнезда на разпространяване на коронавирусната зараза са учебните заведения, не заведенията за хранене. Такава позиция изрази пред Bulgaria ON AIR ръководителят на сдружението на на общопрактикуващите лекари в София доктор Георги Миндов.

По думите му, младите боледуват най-вече леко, само че заразяват своите възрастни родители, баби и дядовци.

" При хора над 70 година не съм виждал да протича болестта леко. В Англия да вземем за пример ти се обаждат и ти споделят да отидеш за имунизация, а там се имунизират единствено с AstraZeneca. И 20 типа ваксини да имаме, ще има недоволни и намиращи аргументи да не се имунизират. Поставих 110 ваксини AstraZeneca и няма проблеми, няма повече искащи за AstraZeneca. Важно е хората да се имунизират. " - акцентира доктор Миндов в предаването " Денят ON AIR ".

Той добави, че при поставени през вчерашния ден ваксини никой не е пристигнал и не се е обадил по телефона за странични резултати.

" Няма обаче спринцовки в София, за страната не съм сигурен, за имунизациите. Предполагам, в зелените коридори си имат ресурси. Може би ще уведомим щаба и Министерство на здравеопазването. Ще вземем ограничения. " - уточни лекарят.

Той означи, че хората желаят да се имунизират и това е извънредно значимо.

Д-р Миндов добави, че се следи постковид синдром, който ще се квалифицира занапред и ще би трябвало да се сътвори клинична пътека за лекуване и рехабилитация.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР