Основните фондови индекси, търгувани на Уолстрийт, се понижиха в четвъртък

...
Основните фондови индекси, търгувани на Уолстрийт, се понижиха в четвъртък
Коментари Харесай

„Филип Морис“ свали Уолстрийт

Основните фондови показатели, търгувани на Уолстрийт, се намалиха в четвъртък вследствие на нападателни продажби на акциите на компании, произвеждащи артикули за всеобща приложимост, откакто слаби финансови резултати за първото тримесечие предизвикаха спад на акциите на "Филип Морис " с близо 16%.

Индексът DJIA се намалява с 0,27%, необятният показател S&P500 - с 0,63% и софтуерният показател Nasdaq Composite - с 0,81%.

В основата на днешната отрицателна търговия са акциите на компании за артикули с всеобща приложимост, чиито показател XLP се намалява с 2,82%, отбелязвайки най-солиден еднодневен спад от началото на месец февруари. Най-големи загуби в този бранш записват акциите на "Филип Морис ", които се намаляват с цели 16,24%, откакто водещата компания за тютюневи произведения регистрира по-слаби от предстоящото доходи през първото тримесечие на годината.

Днешното показване на "Филип Морис " може да се най-слабото в историята на компанията след нейното обособяване през март 2008 година от Altria Group Inc. Тези нападателни разпродажби на акциите на тютюневия колос способстват за спад със 7,65% и на акциите на Altria, оповестява БНР.

Под напън от продажби се намират и акциите на Procter & Gamble Co., като те се намаляват с 2,43%, откакто компанията се съгласи да придобие част от бизнес на немската компания Merck за 4,2 милиарда $.

Силен интерес за продажби има и при акциите на някои от фирмите за произвеждане на софтуерни чипове. Акциите на VanEck Vectors Semiconductor ET се намаляват с 4,5% вследствие на вчерашна информация, че "Фейсбук " възнамерява да проектира чипове, които биха могли да се употребяват в разнообразни потребителски устройства на обществената медия, в програмен продукт за изкуствен интелект и центрове за данни. Тази вест се отразява отрицателно и на акциите на водещи компании за произвеждане на чипове като Advanced Micro Devices и Nvidia Corp., чиито акции се обезценяват надлежно с 2,95% и с 3,39%.

Това е и причина за понижението на софтуерния показател Nasdaq с над 0,8%.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР