Основните фондови индекси, търгувани на Уолстрийт регистрират известен отскок в

...
Основните фондови индекси, търгувани на Уолстрийт регистрират известен отскок в
Коментари Харесай

Уолстрийт започна да се съвзема след сгромоляването на акциите на Фейсбук

Основните фондови показатели, търгувани на Уолстрийт записват прочут отскок при започване на днешната сесия, парирайки част от техния стабилен спад в понеделник, който беше предизвикан от нападателните разпродажби на акциите на Фейсбук.

Индексът на сините чипове DJIA нараства с малко под 150 пункта, или с 0,6%, само че откакто през вчерашния ден се раздели с 335 пункта, понижавайки се с 1,4%. Широкият показател S&P500 се покачва с 0,31%, а софтуерният показател Nasdaq Composite - с 0,37%, парирайки дребна част от техните солидни загуби при започване на седмицата надлежно с 1,4% и с 1,8%, оповестява БНР.

Основна поддръжка за днешната положителна търговия на Уолстрийт оказват най-много акциите на енергийните компании предвид на растежа на цените на петрола с над 2% към най-високи равнища за месеца, като енергийният показател на S&P нараства с близо %. Добър напредък от 1,18% бележат и акциите на Boeing, до момента в който тези на 3M Co. се покачват с 0,84%, като това способства за днешното известно усилване на показателя DJIA.

Технологичният бранш и и по-специално фирмите, известни като обществени интернет медии, обаче остават под напън от продажби на фона на разразилият се напоследък скандал с Фейсбук по отношение на непозволеното потребление на персоналните данни на над 50 милиона негови консуматори.

Главният изпълнителен шеф на компанията Марк Зукърбърг е изправен пред апели както от американските, по този начин и от европейските депутати, да бъде изслушан по въпроса за сигурността на персоналните данни с които разполага Facebooк.

Междувременно сенаторът-демократ Даян Файнщайн прикани ръководителя на юридическата комисия на Сената - Чък Грасли да бъде извършено чуване по отношение на компанията " Кеймбридж Аналитика ", за която се подозира, че е употребила непозволено данни от сметките на милиони консуматори на Фейсбук, с цел да въздейства на изборни резултати както в Съединени американски щати (президентските избори през есента на 2016-а), по този начин и във Англия (на референдума за Брекзит през юни 2016-а). Други законодатели приканиха Чък Грасли да организира чуване и с основните изпълнителни шефове на Фейсбук, Гугъл и Twitter.

Скандалът с Фейсбук продължава да се отразява отрицателно на акциите на водещата обществена мрежа, като през днешния ден те се намаляват с нови към 5% след вчерашният им срив с 6,8% (най-солиден дневен спад от четири години насам). Понижение с 0,6% регистрират и акциите на компанията-майка на Гугъл - Alphabet Inc. след техен спад в понеделник с 3,0%, до момента в който акциите на Tritter се срутват по време на днешната търговия с цели 7,72%.

Солидна амортизация с близо 10% има и при акциите на Oracle Corp., откакто бизнес софтуерният колос показа по-слаби от предстоящото финансови резултати за последното тримесечие.

Търговията на Уолстрийт продължава да бъде много нервна, защото вложителите са в очакване на приключващото на следващия ден вечерта двудневно съвещание на Федералния запас. Очакванията се, че Фед ще разгласи в сряда първото за тази година повишение на федералната фондов рента, само че по-внимателно ще се наблюдават мненията на новия ръководител на централната банка Джером Пауъл по отношение на това, дали може да се чака по-агресивна политика на стягане на лихвите през 2018-а година (четирикратно, а не трикратно повдигане на лихвите ставки).

Внимателно ще се наблюдават и новите прогнози на членовете на Фед по отношение на икономическия напредък, инфлацията и равнището на безработица в Съединени американски щати в средносрочен проект, както и упованията на обособените централни банкери за равнищата на федерална фондова рента.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР