Основни републикански пътища в област Бургас са затворени или с

...
Основни републикански пътища в област Бургас са затворени или с
Коментари Харесай

Магистрала Тракия - затворена от Ямбол до Бургас, в Поморие вадят коли от преспите


Основни републикански пътища в област Бургас са затворени или с ограничавания поради продължаващия снеговалеж. Автомагистрала „ Тракия “ е затворена сред Ямбол и Бургас. Алтернативният маршрут – пътят „ Петолъчката “ – Бургас е пристъпен, само че неразрешен за коли над 12 т. Обходният маршрут по направление Ямбол - Бургас е по път Ямбол – Елхово и по път Елхово – Болярово – Средец – Бургас.

Затворени са и секторите Варна – Горица; Несебър - Равда, Миролюбово – Каблешково; Варовник – Вълчаново ханче; Вълчаново ханче – Малина; Дюлино - Русокастро, както и цялата третокласна мрежа в Средец. Забранен за всички МПС е пътят Каблешково – Ахелой и Бургас – Каблешково, заради неприятна видимост и снегонавявания. Същото ограничаване е наложено и за пътя Несебър - Равда.

Около Каблешково и Ахелой има закъсали в преспите над 10 коли, сподели кметът Иван Алексиев. Тежка техника ги вади оттова, само че почистването е затруднено, поради мощните навявания.

Недобре почистените улици в град Бургас основават неуместни обстановки. Поне два случая, при който пасажери се постанова да бутат транспортните средства на градския превоз, имаше тази заран. Тролей не можа да изкачи лекия надолнище на пресечката сред бул. „ Мария Луиза “ и моста на Океански лов на риба. Пътници избутваха транспортното средство, а различен тролей беше закъсал на самия мост. В „ Долно Езерово “ тази заран още веднъж пасажери се е наложило на бутат рейса, който е заседнал в пряспа сняг, поради недобре почистените улици в квартала. Превозното средство е поднесло и се е блъснало в автомобил. Няколко водачи се притекоха на помощ и дърпаха с колите си рейсове на градския превоз.

Села в Малко Търново са без електрическа енергия към този момент 40 часа, ситуацията в Странджа е усложнена поради паднали дървета.

Почти всички учебни заведения в региона през днешния ден няма да одобряват възпитаници, неучебни ще са идващите дни в общините Малко Търново, Поморие и Карнобат.

Всички пациенти на хемодиализа са обслужени, осведомят от УМБАЛ – Бургас. Петима от тях ще нощуват в болничното заведение, с цел да не се рискува животът им.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР