Основни моменти Touareg R – plug-in хибридният модел на Volkswagen R съчетава

...
Основни моменти
Touareg R – plug-in хибридният модел на Volkswagen R
съчетава
Коментари Харесай

Всичко за ... Volkswagen Touareg R

Основни моменти
Touareg R – plug-in хибридният модел на Volkswagen R съчетава оптимални динамични показатели и електрическа успеваемост
Important
• Touareg R – обзор на главните обстоятелства
• Интелигентна електрическа динамичност. Новият Touareg R съставлява перфектна комбинация от изключителна динамичност и електрическа успеваемост
• Движение за избран интервал с нулеви емисии. Разполагащият с мощ от 340 кВт (462 к.с.) Touareg R може да покрие типичния ежедневен пробег на пътуващите до работното място и назад с нулеви емисии
• Нов флагман в гамата на марката. Touareg R е водещият модел на марката Volkswagen по отношение на успеваемостта и първият модел в R-Line гамата, който се предлага с хибридно задвижване
• Практичност в всекидневието. Touareg R се справя чудесно с всяка обстановка, благодарение на оптималния прикачен товар от 3,5 тона и системата за двойно предаване
• Несравнима динамичност. Максималният въртящ миг от 700 Нютонметра осигурява солиден запас от мощност при ускоряване
• Travel Assist при скорост до 250 км/ч. Touareg е първият модел на Volkswagen, който позволява асистирано шофиране със скорост до 250 км/ч.
• Изключителен интериор. Новият хибриден модел се предлага общоприетоо с тапицерия от черна кожа и декоративни шевове в Crystal Grey.
• Завладяваща осанка. Touareg R впечатлява със ужасно оформление на въздушните решетки, черните декоративни елементи и джантите с размер до 22 цола.

Volkswagen е подготвен да добави впечатляващата гама на своя флагман Touareg с новата престижна версия Touareg R *. Универсалният SUV с plug-in хибридна система за задвижване с максимална мощ от 340 кВт (462 к.с.) предлага новаторска композиция от превъзходна динамичност и електрическа ефективност. При съществуване на достатъчен заряд в акумулаторната батерия, новият SUV модел постоянно започва в изцяло електрическия режим E-MODE за придвижване с нулево равнище на излъчванията. Акумулаторната батерия е проектирана с подобен потенциал, който да разреши на Touareg R да покрие типичния средностатистически ежедневен пробег на пътуващите до работното място и назад на напълно електрическа двигателна сила. Подобно на всички останали разновидности в гамата на Touareg, новата версия R се предлага със система за непрекъснато двойно предаване (4MOTION). Благодарение на системата 4MOTION и мощната plug-in хибридна система за задвижване на новия модел със 700 Нм оптимален въртящ миг, Touareg R може да тегли прикачен товар с максимално тегло от 3,5 тона. И освен това - новият престижен вид на флагмана може да се справи с ремарке със същото максимално тегло даже и в режим E-MODE и е първият plug-in хибриден SUV в света, който може да бъде оборудван и с асистираща система Trailer Assist за улеснение на лидера при маневриране с прикачен товар. И още една водеща позиция за Touareg – за първи път моделът ще се предлага с асистираща система Travel Assist и ще бъде първият модел на марката Volkswagen, който предлага опция за асистирано шофиране (автоматичен надзор на скоростта и дистанцията с ускоряване и спиране, както и поддържане на лентата за движение) със скорост до 250 км / ч.

Първият R модел с plug-in хибридна система на задвижване. Новият модел от гамата на флагмана е планиран от специалистите на спортното отделение Volkswagen R, които традиционно се занимават с разработката на най-динамичните модели на Volkswagen. Touareg R е притежател и въплъщение на цялостна промяна на философията на Volkswagen. Това е първият модел с емблемата на Volkswagen R, който употребява plug-in хибридна система на задвижване и по едно и също време с това - първият случай в историята на марката, в който хибриден модел заема позицията на най-мощния автомобил в цялата продуктова гама на марката Volkswagen като цяло. Изключително високото равнище на оборудване на Touareg R прави усещане с външно оформление с дизайнерски пакет Black Style и 20-цолови алуминиеви джанти (Braga), както и с R-Line интериор с кожени тапицерии Vienna с шевове в Сrystal grey. Пазарната премиера на новия модел се чака през втората половина на 2020 година.

Интелигентна електрическа динамичност. Touareg R е третият plug-in хибриден модел в европейската продуктова гама на Volkswagen, който следва образеца на своите събратя при Golf и Passat. В същото време Touareg R е и първият модел с двойно предаване в PHEV гамата на Volkswagen, който играе значима роля в процеса на пренасочване на Volkswagen R, който започна през 2019 година. Йост Капито, управляващ шеф на спортното поделение на групата, пояснява актуалната тактика - „ В момента ние разширяваме доста интензивно обсега на гамата на Volkswagen R. Много скоро след представянето на компактните SUV модели T-Roc R и T-Roc Cabriolet R-Line, Volkswagen R демонстрира още един SUV модел в лицето на новия Touareg R, който заема в действителност неповторима позиция в гамата на марката и притежава неповторимо привличане. " Touareg R е олицетворение на новото, интелигентно и изключително високо равнище на електрическа динамичност в пазарния сегмент на огромните SUV коли за дълги пътешествия.

Aвтентичен, авангарден и удобен. Дело на експертите на Volkswagen R са дизайнът и технологичната настройка, а с нея и на цялостната концептуална тенденция на новия модел. Touareg R употребява основата на третото поколение на Touareg, което дебютира на пазара през 2018 година и от своя страна представляваше софтуерна еволюция на модела, показан за първи път през 2002 година. Всички настоящи версии в гамата на Touareg се отличават със своя динамичен и елегантен дизайн, максимална безопасност и комфорт при пътешестване на дълги дистанции, съвременни системи за комуникационна съгласуваност и до голяма степен цифровизирано арматурно табло. Цялостната идея на модела също е създадена с мисъл за гарантиране на изключителна деловитост при ежедневна употреба. Около 60% от притежателите на Touareg в Германия и 40% от тези в Европа използват своите SUV модели за изтегляне на различни по темперамент прикани товари, което е удивително висок дял. Touareg често се употребява от спортни натури и хора с деен метод на живот, които ценят оптималната сигурност, изключителния комфорт на возене, интуитивното ръководство на функционалностите и първокласните модерни благоприятни условия за комуникационна съгласуваност. Новият Touareg R е основан особено за тази изключително заинтригувана от новите технологии група клиенти. За първи път те вече имат опция за избор и на спортен модел, който може да се движи временно и в напълно електрически режим с нулеви местни излъчвания. Новият Touareg отговаря на нормата за излъчвания Euro 6d-TEMP-EVAP-ISC.

Разширена гама от системи за задвижване. В момента продуктовата гама от SUV модели предлага един бензинов мотор със система за наложително пълнене с турбокомпресор (TSI) и три турбодизелови двигателя с (TDI). Агрегатът V6 TSI развива максимална мощ от 250 кВт (340 к.с.) 1. Във вариант V6 TDI, Touareg предлага две степени по отношение на оптималната мощ - 170 кВт (231 к.с.) 2 и 210 кВт (286 к.с.) 3. В момента най-мощният вид на Touareg е V8 TDI с 310 кВт (421 к.с.) 4, а в този момент Volkswagen прибавя нов топмодел в гамата в лицето на новия Touareg R.

Върхови R динамични характерности. В качеството си на характерен представител на Volkswagen R, Touareg R се отличава с извънредно динамични характерности. Сякаш докосва бутон, лидерът просто би трябвало да натисне газта, с цел да получи незабавен достъп до пълната мощност на електродвигателя (100 кВт / 136 к.с.) и бензиновия V6 мотор със система за наложително пълнене с турбокомпресор (250 кВт / 340 к.с.) когато пожелае. След това дейностите на двете задвижващи системи могат да бъдат комбинирани с функционалността boost за пълно оползотворяване на динамичните резерви на автомобила - да вземем за пример за бързо и безопасно изпреварване, както и за разгръщане на цялостната систематична мощ в размер на 340 кВт (462 к.с.). Максималният системен въртящ миг възлиза на 700 Нм.

Хибрид с двойно предаване. По същество хибридната система за задвижване на Touareg R се състои от бензинов V6 турбодвигател с работен размер 2 995 см3, тягов електродвигател и вградена в пода на багажното поделение литиево-йонна акумулаторна батерия с потенциал 14,1 кВтч. Силовата електроника на борда се грижи за преобразуването на постоянния ток от акумулаторната батерия в необходимия за зареждането на електродвигателя изменчив ток. Предаването на въртящия миг към колелата на предния и задния мост (система за непрекъснато двойно предаване 4MOTION) се реализира посредством осемстепенна автоматизирана предавателна кутия (с Tiptronic) и разпределителен механизъм, чиято роля се извършва от централния самоблокиращ диференциал с асиметрично систематизиране на въртящия момент (Torsen принцип), който балансира тягата сред предния и задния мост. Системата разрешава до 70% от въртящият момент на хибридното задвижване да бъде насочен към колелата на предния мост и до 80% към тези на задния.

Движение на напълно електрическа двигателна сила със скорост до 140 км/ч. При първоначално стартиране и съществуване на задоволителен заряд в акумулаторната батерия, Touareg R използва само тягата на електродвигателя. Това осигурява на новия SUV модел максимално доближаване до придвижването с нулеви емисии, изключително при пътувания на кратки разстояния. Тази хибридна тактика на задвижването разкрива и най-голям потенциал за спестовност на сила и средства. Touareg R може да се движи в изцяло електрически режим със скорост до 140 км/ч – над тази граница елементът V6 TSI се включва автоматизирано, а лидерът може да го активира във всеки миг с пълно натискане на педала на газта („ kickdown ”). Максималната скорост на новия състезателен SUV модел е електронно лимитирана до 250 км/ч.

Бърза промяна сред електрически E-MODE и хибриден Hybrid режим на придвижване. Водачът може да ръководи функционалностите на хибридното задвижване и да избира профила на придвижване посредством бутона Menu на системата 4MOTION Active Control в централната конзола или от съответното меню в инфотейнмънт системата, като и двете са ясно и прегледно подредени едно до друго на споделен екран. Наличните хибридни функции са E-MODE за напълно електрически режим на придвижване и хибриден режим Hybrid за оптимизирано и автоматично взаимодействие сред тяговия електромотор и V6 мотора. При докосване на полето E-MODE на екрана от страна на лидера при придвижване в хибриден режим и задоволително заредена акумулаторна батерия, Touareg R преминава към напълно електрическо задвижване със скорост до 140 км/ч. И назад, новият спортен SUV модел минава неотложно в хибриден режим Hybrid сега, в който водачът допре на екрана полето Hybrid при движение в E-MODE.

Управление на заряда в акумулаторната батерия в хибриден режим Hybrid. На екранните менюта на режимите E-MODE и Hybrid има графичен знак на батерия, разграфена на 10 сегмента. Водачът може да употребява тази нагледна информация изцяло интуитивно, за да отчита равнището на заряд в акумулаторната батерия, разумно обозначено със съответния брой светлосини сегменти на графиката (от 0 до 100%) - четири светлосини сегмента да вземем за пример значат равнище на заряд от 40%. При придвижване в хибриден режим водачът може да употребява трите символа до графиката на батерията, с цел да поддържа постоянно равнището на заряда (чрез знак за равенство "= "), да го усилва на стъпки от по 20% (със стрелката нагоре " ") или надлежно да го понижава до определено равнище (със стрелка надолу “ ”). Така да вземем за пример, в случай че лидерът избере „ “ и увеличи показанието до 80% (осем сегмента), двигателят V6 TSI и системата за рекуперация на непотребната сила при спиране и понижаване на скоростта ще започнат да зареждат батерията до нивото, заложено на скалата. И съответно ако лидерът избра да избере „ “ и да маркира единствено два сегмента на графиката, съхранената в акумулаторната батерия енергия може да се употребява за задвижване до изчерпването й до зададеното минимално равнище от 20%. Ако навигационната система е в деен режим на водене по заложен маршрут, системата за ръководство на заряда в акумулаторната батерия регистрира превантивно профила на пътя и топографските данни, за да гарантира, че заложеното от лидера ниво на заряд ще бъде налице при постигане на крайната цел на пътуването. В рамките на този развой потреблението на съхранената в акумулаторната батерия сила се адаптира въз основа на данните за маршрута, с цел да се реализира оптимален автономен пробег за придвижване на изцяло електрическа двигателна сила.

Бърза промяна на профила на придвижване. Системата 4MOTION Active Control обезпечава на водача на Touareg R бърз и комфортен достъп до различните благоприятни условия за избор на профил на придвижване с просто натискане на бутона Menu на инфотейнмънт системата. Стандартно се оферират профилите Eco, Comfort, Normal, Sport и Individual за шофиране по пътища с твърда настилка, както и профили Offroad и Snow за придвижване отвън тях, в сложни пътни условия и в кръстосан терен. Освен това, лидерът може да ръководи тези режими и непосредствено, употребявайки прибора за избор на режим на придвижване в централната подпора на арматурното табло. Профилите за придвижване по твърда настилка се избират посредством завъртане на превключвателя наляво, а при завъртането му надясно се отварят профилите за движение офроуд. Ако Touareg R е оборудван с опционалния offroad пакет (включително защитен панел на дъното под двигателя), водачът има уголемен избор от допълнителни режими Gravel и Sand (чакъл и пясък) за придвижване отвън утъпканите пътища.

Данни за хибридното задвижване на екрана на Innovision Cockpit. Цифровото арматурно табло Innovision Cockpit е част от стандартното оборудване на новия Touareg R. Той се състои от екрана на цифровия блок на контролните принадлежности пред лидера (Digital Cockpit, 12-инчов диагонал на екрана) и екрана на инфотейнмънт системата (Discover Premium, сензорен TFT екран с 15-инчов диагонал). Водачът получава достъп до разнообразна актуална информация за Touareg R, включително и за хибридните функции движението и разпределението на енергийните потоци в системата на екрана на инфотейнмънт системата (показания на наличния заряд в акумулаторната батерия, на подаваната в системата за задвижване енергия и на зареждането на батерията), както и на монитора за самостоятелния пробег на електричество (показания на оставащия пробег, на профила на придвижване и на потенциала за увеличение на автономния пробег посредством изключване на избрани на електрически консуматори). Комбинираният уред с показания на мощността и оборотите на ДВГ отляво в блока Digital Cockpit дава опция да се следи настоящото положение на хибридната система. Наред с хибридния режим, той демонстрира и разхода на електроенергия (при ускорение) или степента на рекуперация (при намаляване на скоростта и спиране). Показват се и оставащият пробег на електрическа двигателна сила, както и километрите, които могат да бъдат изминати с наличното в резервоара гориво.
Единственият plug-in хибриден SUV модел с асистираща система Trailer Assist. Новият Touareg R е единственият в света plug-in хибриден SUV модел с опционална асистираща система за маневриране с прикачен товар Trailer Assist. Всъдеходът употребява Trailer Assist, за да улесни лидера с тъкмо и съвсем напълно автоматично ориентиране и паркиране на ремаркето на заден ход на мястото за паркиране или гаража. В режим на движение E-MODE този развой е на практика беззвучен. За да паркира Touareg R и прикачения за него товар на заден ход, лидерът би трябвало просто да спре след свободното място за паркиране или гаража и да включи задна предавка. Асистиращата система се активира с натискане на бутона “Park Assist ” и на екрана се появява регулаторът на позицията на външните огледала. Водачът получава указания по какъв начин да настрои желания ъгъл на завиване с помощта на регулатора на огледалата, който в случая изпълнява ролята на джойстик. При изместване на джойстика на екрана се появява знак с ремарке и се показват както настоящият ъгъл на ориентиране на ремаркето, по този начин и преди малко заложеният от водача ъгъл. Така чрез регулатора на позицията на външните огледала водачът задава мечтаната траектория за маневриране на автомобила и прикачения към него товар, а асистиращата система „ Trailer Assist “ поема осъществяването на зададените команди, отклонявайки волана под нужния ъгъл с помощта на електромеханичното сервоуправление, като освен това автомобилът и ремаркето се насочват автоматизирано към паркомястото с помощта на датчиците и ръководещия блок на асистиращата система Park Assist. В първата фаза на маневриране, лидерът избира ъгъла на отклоняване (до 75°), за да маневрира на заден ход в определена посока или да следва избрана извита траектория. Ако след тази маневра ремаркето е ориентирано право в посока на желаната последна позиция за паркиране, водачът просто би трябвало да дръпне назад регулатора на външните огледала. Колата и ремаркето автоматизирано поемат точно назад в посоката на ориентиране на ремаркето без нужда от допълнителни ръчни корекции.

Travel Assist със скорост до 250 км/ч. Една от новите функционалности в Touareg е опционалната асистираща система Travel Assist. Досега тя даваше опция за асистирано шофиране със скорост до 210 км/ч, само че за първи път при придвижване по определени магистрални прави в Германия тази асистенция на лидера се предлага и до скорост от 250 км/ч. Travel Assist използва съдействието на редица други системи като да вземем за пример адаптивния темпомат ACC Adaptive Cruise Control (за надзор на скоростта и дистанцията) и системите за поддържане а за поддържане на лентата за придвижване Lane Assist (за надзор на управлението). Системата Travel Assist се включва с бутон на новия многофункционален волан. Поради изискванията на закона и от съображения за сигурност, лидерът е длъжен постоянно да следи работата на асистиращата система, което в случая означава, че най-малко една от ръцете му трябва да бъде на кормилото. Благодарение на новата капацитивна сензорна технология във кормилото на Touareg е задоволително единствено леко докосване.

Разширено общоприетоо съоръжение. Новият топмодел в гамата на Тouareg и на марката Volkswagen ще дебютира на пазара с усъвършенствана и персонализирана палитра от стандартно оборудване. Основната конструкция на стандартното съоръжение на новия топвариант се образува от опционалният иначе пакет съоръжение R-Line и външният дизайнерски пакет Black Style, който се предлага с доплащане и при други версии на модела.

Външно R съоръжение. Външният пакет оборудване включва брони в R жанр, които заедно с панелите в долната част на вратите са изпълнени в главния цвят на каросерията, черни решетки на въздушните отвори, лайстни на страничните прозорци в черно и черни корпуси на външните огледала. Особена грациозност излъчват и черните лайстни на радиаторната решетка. При новия Touareg R пакетът включва също черна декоративна лента на долната част на предната ризница, R лого (върху радиаторната решетка, на капака на багажника и на емблемите върху предните калници и врати) и мрачно тонирани LED задни светлини. 20-цоловите алуминиеви джанти Braga (черни от вътрешната страна и с полирана външна повърхност или в матово сиво от вътрешната страна и полирани отвън), разширенията на арките на калниците в главния цвят на каросерията и трапецовидно оформените накрайници на ауспуховите тръби също са част от общоприетото съоръжение на новия модел.

Вътрешно R съоръжение. Интериорният пакет R съоръжение впечатлява с алуминиеви декоративни панели Silver Wave на арматурното табло и облицовките на вратите, осъществяване на централната конзола в High Gloss Black и Silver Look, кожени тапицерии Vienna на удобните седалки с R лого от кожа на облегалките за главите, защитен панел от неръждаема стомана на прага на багажното пространство, кожен мултифункционален волан от ново поколение (отопляем, с планки за ръчно превключване на предавките, R лого и бутон за опционалната асистираща система Travel Assist), осветени панели на праговете на вратите от неръждаема стомана с R лого, педали с от четкана неръждаема стомана и индиректно вътрешно осветяване в бяло. Шевовете на кожените тапицерии на седалките са издържани в Crystal Grey – също както и кантовете на текстилните подови постелки и декоративните шевове на подлакътниците, облицовката на скоростния лост и облицовките на вратите.

По-богато функционално съоръжение. Touareg R ще означи пазарната си премиера обогатена гама от функционално оборудване в допълнение към това, с което се отличават останалите версии в гамата на Touareg. Стандартните функционалности на борда включват Innovision Cockpit с Digital Cockpit (цифрови контролни принадлежности с 12-инчов диагонал на екрана) и инфотейнмънт система Discover Premium Infotainment (с 15-инчов TFT сензорен екран). Не по-малко впечатляващи са матричната система на предните светлини IQ.Light (интерактивно ръководство на късите и дългите светлини на основата на данни от видеосензор), панорамният покрив с плъзгане и отваряне и 4-зоналната автоматична климатична апаратура Air Care Climatronic.
Изключителни R oпции. В продуктовата гама на модела, обичайният за Volkswagen R цвят на лаковото покритие Lapiz Blue Metallic (предлага се като опция) е запазен изключително и единствено за Touareg R. Допълнителното опционално съоръжение на новия топмодел в гамата включва 21-цолови алуминиеви джанти Suzuka (с полирана или черна повърхност) и 22-цолови алуминиеви джанти Estoril (в черно и полирано и черно), които се оферират за първи път. Специалистите на Volkswagen R са разработили изключително за Touareg и интериорния пакет в черна кожа Puglia. При него естествената кожа е дъбена с устойчиви традиционни методи и потребление на зехтин. Наистина привличащ вниманието образен акцент е и изисканата, само че излъчваща състезателен дух релефна ромбовидна повърхнина на кожените тапицерии на седалките, който намира своето продължение и в облицовките на вратите. Пакетът кожени тапицерии Puglia включва също кантове в Sepang Blue в страничните опори на седалките. Кантовете хармонират цветово и с тънкия син украсителен тегел, който минава по цялата широчина на арматурното табло. Облегалките за глава също са украсени с R лого.

Допълнителни високотехнологични възможности и улеснения. Сред допълнителните акценти, които се предлагат като опционално съоръжение в Touareg са първокласната озвучителна система Dynaudio с мощ 780 V, системата за нощно виждане Night Vision (открива хора и животни наоколо до пътя през тъмната част от денонощието с помощта на термокамера), за първи път асистираща система Travel Assist (както е в детайли описано по-горе, с отчасти автоматизирано управление, поддържане на дистанцията и предупреждение при несъзнателно овакантяване на лентата за придвижване, ускоряване и спиране със скорост до 250 км/ч) и помощник за предупреждение за заплаха от напречно приближаващи участници в движението отпред Front Cross Traffic Assist (уведомява водача за пресичащи хора и коли пред Touareg). Всички версии на Touareg предлагат стандартно също динамична функционалност за разпознаване на пътните знаци Dynamic Road Sign Display и система за поддържане на лентата за придвижване Lane Assist. Благодарение на централизираната система за ръководство, водачът възприема всички асистиращи системи и интегрирани технологии като матричната система IQ.Light на предните LED светлини като едно хармонично цяло. Системите са дейни непрекъснато и действат като електронни асистенти на водача, с цел да му обезпечат ненатрапчива подкрепа на назад във времето, което прави шофирането по-безопасно, по-удобно и по-интуитивно от когато и да било.

1) Touareg V6 TSI 4MOTION, 250 кВт (340 к.с.): Разход на гориво (NEDC) в л/100 км: градско 11.8 / извънградско 7.3 / приблизително 9.0; междинни емисии на CO2 в г/км: 205; клас на енергийна ефективност: D
2) Touareg V6 TDI 4MOTION, 170 кВт (231 к.с.): Разход на гориво (NEDC) в л/100 км: градско 7.7 / извънградско 5.9 / приблизително 6.6; междинни емисии на CO2 в г/км: 173; клас на енергийна ефективност: B
3) Touareg V6 TDI 4MOTION, 210 кВт (286 к.с.): Разход на гориво (NEDC) в л/100 км: градско 7.7 / извънградско 5.9 / приблизително 6.6; междинни емисии на CO2 в г/км: 173; клас на енергийна ефективност: B
4) Touareg V8 TDI 4MOTION, 310 kW (421 PS): Fuel consumption (NEDC) in l/100 km: urban 8.5 / extra-urban 6.7 / combined 7.4; CO2 emissions in g/km (combined): 195; efficiency class: B

*Източник:
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР