Основни бизнес предизвикателства Засилена необходимост от сътрудничество (колаборация) както между

...
Основни бизнес предизвикателства Засилена необходимост от сътрудничество (колаборация) както между
Коментари Харесай

Медицинският университет в Пловдив разчита на MS Active Directory и Office365




Основни бизнес провокации

Засилена нужда от съдействие (колаборация) както сред студенти и преподаватели, по този начин и за целия научен състав на университета.

Ограничен запас на локалната ИТ инфраструктура който лимитира опцията за даване на принадлежности за съдействие (колаборация) на всички студенти.

Улеснена поддръжка и администрация на инфраструктурата.

Kонкретни стъпки за осъществяване:

Имплементиране на облачна платформа за работливост, основана на Office 365.

Предоставяне на всеки студент с персонален профил и набор от принадлежности, който да разрешават ефикасна колаборация.

Оптимизиране и осъвременяване на работните процеси.

Оптимизиране на администрирането на системите.

ИТ решение

Решението е основано на платформата Office 365 for Education. Тя разрешава потреблението на облачните артикули за колаборация (електронна поща, чат в действително време, споделени уеб сайтове и споделено пространство) както от всички студенти, по този начин и от целия административен състав. Решението е и изцяло интегрирано с местна директорийна услуга, основана на Active Directory. Тази интеграция се употребява единствено от административния състав на университета, като това дава ясна граница за сигурност сред администрацията и студентите в университета.
Визитка на ИТ плана
Име на плана: Внедряване на MS Active Directory и Office365

Възложител:Медицински университет – Пловдив

Изпълнител:ТЕЛЕЛИНК ЕАД

Локации:МУ ПЛОВДИВ

Стартиране/приключване на плана: септември 2017 – октомври 2017

Бюджет на плана: Едномесечна отдалечена колаборация сред ИТ екипа на МУ Пловдив и двама експерти на Телелинк, с клауд сертификация на Microsoft

Категория:Образователни институции

Имплементирането на системата разрешава и огромно равнище на еластичност, която в бъдеще ще разреши студентите да се оторизират с едно потребителско име и ключова дума във всичките системи на университета с помощта на интеграцията с Azure Active Directory.

Eфект от ИТ решението

Новото решение разрешава засилена колаборация сред студенти, административен състав и преподаватели, употребявайки единна платформа. Добавянето на платформа за колаборация в действително време усъвършенства работата на административния състав, което непосредствено се отразява на скоростта и качеството на работа.

Потенциал за развиване

Решението се надгражда и мащабира безпроблемно по отношение на потребностите на университета. Веднъж внедрено няма спомагателни условия за лицензи (те са безвъзмездни за всички просветителни институции), или спомагателни услуги по внедряване. Решението може да се надгради от няколкостотин потребителя до хиляди в границите на часове без съвсем никаква администраторска интервенция.

Има благоприятни условия за непосредствено внедряване на решението в други поделения на организацията, в клонове на компанията отвън граница или във компании с аналогична сфера на активност.

Решението се интегрира за целия университет, като то е изцяло използвано за всички учебни заведения, висши учебни заведения и университети в България. Основно преимущества на решението е бързото време на имплементация (дни вместо месеци), ниската цена заради утилизацията към този момент налични предоставени от страната лицензи и улеснената администрация.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР