Основната задача пред Министерството на здравеопазването в момента е МБАЛ

...
Основната задача пред Министерството на здравеопазването в момента е МБАЛ
Коментари Харесай

Спешни мерки за спасяване на врачанската болница

Основната задача пред Министерството на здравеопазването сега е МБАЛ „ Христо Ботев ", разгласи във Враца зам.-министърът на опазването на здравето Лидия Нейчева . Тя се срещна с управлението и работещите в здравното заведение, с цел да им показа незабавните ограничения, които се подхващат, с цел да може здравното заведение да продължи да съществува . В същото време по думите й към този момент текат диалози на равнище Министерски съвет з а дълготрайни ограничения, които да извадят регионалните лечебни заведения от тежката обстановка , в която се намират.

" Сред главните задания в този момент е да си вземете забавените заплати ", разгласи зам.-министър Нейчева. По думите й, до две седмици лекарите ще получат втората половина от заплатата си за август, а в края на месеца – последното забавено заплащане . В същото време в София ще стартира т договаряния за разсрочване на отговорностите и предоговаряне на заемите на болничното заведение. Лидия Нейчева изиска и цялостен лист на медикаментите и консумативите, нужни за естествената работа на отделенията, к ато пое ангажимент те да бъдат получени до няколко дни.

Заместник-министърът заяви още, че се прави цялостен разбор на случилото се в здравното заведение за последните години и той ще бъде възложен на прокуратурата в София.

„ Аз съм тук с цел да подсигурявам, че болничното заведение ви ще работи в цялостния си размер “, безапелационна бе Лидия Нейчева.

Повече по тематиката очаквайте в предаването на Дарик Северозапад, на 11 октомври, след 10:00 часа
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР