Основната опозиционна гръцка партия Нова Демокрация“ (НД) води с 6,3%

...
Основната опозиционна гръцка партия Нова Демокрация“ (НД) води с 6,3%
Коментари Харесай

Проучване: В Гърция опозиционната Нова демокрация набира преднина

Основната опозиционна гръцка партия „ Нова Демокрация “ (НД) води с 6,3% пред ръководещата СИРИЗА, демонстрират данните от изследване на публичното мнение, извършено от социологическа организация ALCO за телевизия Open, написа електронното издание на вестник Kathimerini.
НД би получила 29,9% от гласовете на гласоподавателите, в случай че парламентарните избори бъдат извършени през днешния ден, до момента в който ръководещата партия на премиера Алексис Ципрас ще остане с 23,6%, а лявоцентристката „ Движение за смяна “ и коренно дясната „ Златна Зора “ – по 5,7%.
Бившият съдружен сътрудник „ Независимите гърци “ (АНЕЛ), центристката „ То Потами “ (Реката) и Съюзът на центристите не се чака да влязат в Народното събрание, като неопределените са 12,7%.
Участниците също по този начин обявиха, че интензивната борба сред СИРИЗА и НД не е в интерес на нито една от страните (37%), до момента в който 20% считат, че тя ще бъде от изгода за СИРИЗА.
Други 33% от запитаните считат, че НД ще завоюва изборите за Европейски Съюз с дребна разлика от ръководещата партия, до момента в който единствено 17% считат, че СИРИЗА ще завоюва с дребна или огромна преднина от главната съпротива.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР